Irak’ta Bir Bankayı Dolandıran 2 Şüpheli Mersin’de Yakalandı

Irak'ta faaliyet gösteren İslamic Bank’ı 19 milyon dolar dolandıran 2 şüpheli Mersin'de yakalandı.

Yayın: 26 Kasım 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 26.11.2022 12:04:42
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Irak'ta faaliyet yürüten İslamic Bank'ın sahibi, Mersin'de polise başvurarak, İngiltere'de olduğu sırada kendisini borsacı olarak tanıtan bir kişinin banka müdürü ile irtibata geçtiğini ve 500 bin dolar göndermesi karşılığında bu parayı işletip 1 milyon dolar olarak iade edeceğini söylediğini, uzun görüşmelerin ardından banka müdürünün 500 bin dolar paraya şüpheliye gönderdiğini söyledi.

 Devam eden süreçte müdürün şüpheliye peyder pey 19 milyon dolar para gönderdiğinin belirlendiğini kaydeden banka sahibi, durumu İngiltere'den döndüğünde fark edince müdürden şikayetçi olduğunu ve banka müdürünün Irak adli mercilerince tutuklandığını ifade etti.

Yaptığı araştırmada paraların Irak'taki döviz bürosu üzerinden 'hawala' adı verilen gayri resmi para transfer yöntemi ile şüpheliye gönderildiğini belirlediğini kaydeden banka sahibi, müdürün tutuklanmasının ardından şüphelilerle kendisinin irtibata geçtiğini ve paraların Mersin'de ikamet eden Ürdün uyruklu Suheır  Albadri  adlı kadına gönderildiğini tespit ettiklerini belirterek şikayetçi oldu.

Banka sahibinin şikayeti üzerine hareket geçen Mersin polisi, cumhuriyet savcılığının koordinesinde 'hawalacı' olarak bilinin döviz bürosu önünde tertibat alarak, müştekinin gönderdiğini bildirdiği parayı almaya gelen Ürdün uyruklu Suheır  Albadri ile beraberindeki  Khaled  M.'yi suçüstü yakaladı.

Şüphelilerin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda, 1 kiloluk külçe altın ve çok sayıda ziynet altını ile 20 bin 700 dolar ve 81 bin 100 lira para ele geçirildi. Zanlıların ayrıca kripto para uygulamasında toplam 131 bin dolar yatırdıkları belirlendi.

Paraları Filistin uyruklu başka şahsa göndermişlerŞüpheliler emniyetteki ifadelerinde, 'hawala' yöntemiyle bu şekilde aldıkları paraları Filistinli uyruklu bir şahsa kripto para uygulamalarıyla gönderdiklerini, bunun karşılığında komisyon aldıklarını, paraların kendilerinde kalmadığını söyledikleri öğrenildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.