AKADEMİK PROJESİ BAŞLIYOR

Dünyada son dönemde yaşanılan Covid 19 salgını sosyal hayatı etkilerken, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği özellikle Çalışma Hayatında yaşanan değişimler konusunda farkındalık yaratmak üzere “AKADEMİK Projesini” hayata geçiriyor.

Gündem Yayın: 26 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 26.02.2021 12:14:02
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin’in en Enerjik Sivil Toplum Kuruluşuyuz

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) genişletilmiş Yönetim Kurulu Toplantısı 25 Şubat 2021 Tarihinde Nobel Oteli ev sahipliğinde gerçekleşti.  Eğitim Koordinasyon Kurulu, Sosyal Etkinlik Kurulu, İdari ve Mali İşler Kurulu ve diğer yönetim kurulu üyelerinin katılım sağladığı toplantıda açılış konuşmasını gerçekleştiren GİDERİK- Yönetim Kurulu Başkanı Serkan ÖZADA  “GİDERİK 2010 yılında kurumsal firmaların Profesyonel Yöneticileri tarafından kurulmuş, özellikle dijital devrimin etkilediği çalışma hayatı ve insan kaynakları uygulamaları alanında çalışmalarını sürdüren sosyal girişimcilik projesi olduğunun altını çizdi.

2020 Döneminde artan pandemi salgınında online projelerle hedef kitleye fayda sağlamaya çalıştıklarını belirten ÖZADA, bu sürecin derneğin çalışmalarını askıya alacak bir bahane unsuru olmadığını bu süreçte de birçok projeyi hayata geçirdikleri gibi birçok projeye de paydaş olduklarını belirtti.

AKADEMİK Değişime Profesyonel Bir Bakış Sağlayacak

Akademik projesi derneğin iç kaynaklarında var olan kurumsal tecrübelerin, ulusal ve uluslararası markaların profesyonel yöneticileri ile birleştirip özellikle Mersin özelinde kurumsallaşma yolunda ilerleyen firmalara, değişimi yakalamak isteyen sektör temsilcilerine, öğrencilere bir vizyon sunmayı hedeflediklerini açıkladı.

Gerçekleştirilen toplantıda Eğitim Kurulu, İdari ve Mali Kurul, Sosyal Etkinlik Kurulu koordinatörleri gerçekleştirdikleri etkinlikleri ve 2021 çalışmaları hakkında bilgilendirme yaparak, üyeler arası görüş alışverişi ile toplantı sona erdi.

Türkiye’de Örnek Model

Bu süreçte fiziki ortamda yapılması alışagelmiş Kariyer Günleri’ni online platforma taşınmasının ilk örneklerini Mersin Üniversitesi Kariyer Merkezi ile gerçekleştirdiklerini ve üniversite öğrencilerinden çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten ÖZADA, meslek lisesi boyutunda da yine ilk defa Kariyer günlerini online platforma taşıdıklarını ifade etti. İşverenlere rehberlik kısmında da özellikle kurumlar arası işbirliğine dayalı online eğitimlerin ilk örneklerini yakın zamanda gerçekleştirdiklerini ve önümüzdeki süreçte iş dünyasının aktörleri ile Mersin’i buluşturacaklarını söyledi

Mersin Üniversitesi Kariyer Merkez Müdürü Prof. Dr. İlhan EGE,  Mersin Üniversitesi olarak bugüne kadar “Kariyer Günleri, paneller, özel sektör buluşmaları, fuarlar, bölgesel kariyer etkinlikleri” gibi birçok faaliyete öncülük ettiklerini, Kariyer Merkezi olarak da gerek kamu sektörü gerekse özel sektörle her zaman iç içe olduklarını söyledi. EGE, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği işbirliği ile gerçekleştirilen Online Kariyer Günleri ile Mersin Üniversitesi öğrencilerine ilkleri yaşattıklarını belirtirken, moderatörlüğünü gerçekleştirdiği oturumlarda öğrencilerin staj imkanlarını ve özel sektörde istihdam edilebilirliğini arttıracak buluşmalara devam edeceklerinin altını çizdi.

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği Eğitim Kurulu Başkanı Aslı DURMUŞOĞLU, yeni normal olarak değerlendirilen bu dönemde Kariyer Merkezinin derneğin amaçlarıyla örtüşen bütün faaliyetlerinde işbirliği yapacaklarını ve bu işbirliğine diğer kurumların katkısının artmasının yapılacak hizmetlerin kalitesini arttıracağını belirtti. DURMUŞOĞLU, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği olarak  ilk kuruldukları dönemden itibaren ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliğine önem verdiklerini, adım adım  Türkiye çapında markalaşmak isteklerini  söyledi.

Meslek Liseleri için Büyük Fırsat

Cüneyt EKMEN Mesleki ve Teknik Lisesi Müdürü Murat ZEREN, öğrencilerin kariyer gelecekleri konusunda Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi çalışmalarını kurulduğu ilk günden itibaren takip ettiklerini, bu tür profesyonel buluşmalarla öğrencilerin işgücü piyasasını tanımalarının rehberlik hizmetleri açısından önemli olduğunu dile getiren, ZEREN; Bu çalışmalara öncülük eden ve Kariyer Merkezinin kuruluşunu gerçekleştiren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap SEÇER’e öğrenciler adına teşekkürlerini iletti.

Online Eğitimler Profesyonellerle Devam Edecek

Türkiye’nin en büyük firmalarının en üst düzey isimleri ile iş arayan, işveren ve öğrencilerin buluşturulacağı Online eğitimlerin kurumlar arası işbirliği ile projelendirme çalışmalarının başladığı, önümüzde ki süreçte proje detayları hakkında kamuoyuna bilgilendirme yapılacağı belirtildi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.