AKDENİZLİ KADINLAR KAPADOKYA TURUNA ÇIKTI

Akdeniz Belediyesi’ne bağlı Kültür ve Sanat evlerinde çeşitli kurs ve eğitimler alan kadınlar ve gençler, bu kez Kapadokya Turuna çıktı; bölgenin tarihi, turistik, kültürel ve doğal zenginliklerini görme imkânı buldu.

Yayın: 25 Ağustos 2022 - Perşembe - Güncelleme: 25.08.2022 22:40:53
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Akdeniz Belediyesi’nin kadınlar için hayata geçirdiği tarih, doğa ve kültür gezileri devam ediyor. Bugüne dek binlerce kadın, belediyenin başlattığı örnek proje sayesinde ilk kez şehir dışına çıkma imkânı buldu. Son olarak Adanalıoğlu Mahallesi’nde yaşayan 35 kadın, belediyeye ait servis aracıyla Kapadokya Turu’na götürüldü; bölgenin tarihi, turistik güzellikleri ile doğal zenginliklerini görme ve gezme fırsatı buldu.

Kapadokya’nın en güzel yerlerini gezdiler

Çoğu ilk kez şehir dışına çıkma imkânı bulduğunu dil getiren kadınlar, gezi sayesinde Kapadokya’da; Yeraltı Şehri,  Avanos, Uç Hisar Kalesi, Güvercinlik Vadisi, Asmalı Konak, Tarihi Turasan Şarap Fabrikası, Paşa Bağları Müze ve Ören yerini gezmenin, buraları görmenin sevinç ve mutluluğunu yaşadı.

Gezi boyunca gönüllerince eğlenip sevdiklerine hediyeler alan, gezdikleri yerlerde hatıra fotoğrafları çektirip gördükleri güzellikleri ölümsüzleştiren Akdenizli kadınlar, hiç unutmayacakları güzel bir gün yaşadıklarını söyledi; kendilerine bu imkânı sağlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a teşekkür etti.

Akdeniz Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün; özellikle dezavantajlı durumdaki kadınlar ve gençler için gerek Mersin, gerekse farklı şehirlere düzenlediği tarih, doğa ve kültür gezileri devam edecek.

Belediyenin, kadınlar ve gençler için hayata kattığı turlar kapsamında bugüne dek Çanakkale, Hatay, Gaziantep, Tarsus, Mut, Silifke gezileri düzenlendi. Bu gezilere yakında yeni yerler de eklenecek.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.