ANKARALILAR’DAN TARSUS ŞEHİR TİYATROSU’NA YOĞUN İLGİ

Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun kapalı gişe oynayan ‘’Çehov Vodvil’’ ve ‘’Ezop’’ oyunları Ankara Devlet Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde sanatseverlerle buluştu. İki gün boyunca Ankaralılar tarafından yoğun ilgiyle karşılanan oyunlar Ankara izleyicisinden tam not aldı.

Sanat Yayın: 26 Mayıs 2022 - Perşembe - Güncelleme: 26.05.2022 15:06:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Şehir Tiyatrosu’nun başyapıtları olan ve çok beğenilen ‘‘Çehov Vodvil’’ ve’’ Ezop’’ oyunları turne kapsamında Ankara Şehir Tiyatrosu Şinasi Sahnesi’nde Ankaralılar ile buluştu. İlk gün sahnelenen ve eğlenceli diyaloglarıyla sanatseverlere keyifli bir seyir sunan, Reji ve dramaturji çalışmalarını Nihat Çapar’ın yaptığı, Murat Çapar, Özmen Güvençli, Derya Güneri, Hacer Öner, Ertan Rüstem ve Ozan Karabulut rol aldığı, Anton Pavloviç Çehov’un iki oyunundan derlenen ‘Çehov Vodvil’  izleyenler tarafından ayakta alkışlandı. Oyuna; Eski Mersin Milletvekili Halil Akkuş, Yenimahalle Kaymakamı Türker Çağatay Halim, Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu, Yapımcı Yönetmen Faruk Güvenç ve çok sayıda Ankaralı sanatsever katılım sağladı. Kölelikten özgürlüğe giden mücadelenin konu edinildiği tam bir başyapıt olarak nitelendirilebilecek, sosyal mesajları ile seyirciyi duygulandıran ‘’Ezop’’ ise ikinci gün Ankaralılar ile buluştu. Cumhuriyet Gazetesi okurları ve Gazi Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği oyun Ankaralı seyircilerden tam not aldı.

 

‘’ANKARA SEYİRCİSİ BİZLERİ HER ZAMAN HEYECANLANDIRIYOR’’

Oyun sonunda konuşan Genel Sanat Yönetmeni Murat Çapar katılımcılara teşekkür ederek, “Kıymetli izleyiciler size Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın selamını getirdim. Tiyatro için Ankara seyircisi her zaman çok kıymetlidir. Ankara her zaman akıllara ilk gelen ve sanatın kalbinin attığı önemli kentlerden biridir. Bu sebeple Ankara seyircisi bizi her zaman heyecanlandırmıştır. Bugün sizlerle olmak, oyunlarımızı sizlerle buluşturmak bizleri çok mutlu etti. İki gün boyunca oyunlarımızı izleyen, kıymetli yorumlar yapan Ankara seyircimize sonsuz teşekkürlerimizi sunarız. Yeni sezonda görüşmek dileği ile. ‘’diye konuştu.

 

Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Başkanı Semih Özsu’ da, “Ankara’da Tarsus Şehir Tiyatromuzun her oyununu inanılmaz bir gurur ile seyrediyoruz. Siz değerli misafirlere, kıymetli oyuncularımıza teşekkür ediyoruz’’ diye konuştu.

 

‘’TAM BİR BAŞYAPIT’’

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri ise oyundan çok etkilendiklerini belirterek, ‘’İnanılmaz kaliteli bir oyun izledik. Sanatın içimize bu denli işlendiği, dekorların, oyuncuların, kostümlerin muhteşem olduğu bir başyapıt izledik. Oyun sonunda hem güldük, hem duygulandık. Tarsus’ta böyle bir ekibin olduğunu bilmek bizleri ayrıca gururlandırdı. Profesyonel bir tiyatro ekibine sahip olduğu için Tarsus çok şanslı. Emeğinize sağlık’’  diye konuştu

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.