Bakan Karaismailoğlu Mersin Limanı Genişleme Projesi İkinci Fazı Temelini Attı

2020 yılında 2 milyon TEU konteyner iş hacmini aşarak rekor kıran ve ülkemizde bir ilki gerçekleştiren Mersin Uluslararası Limanı (MIP) Genişleme Projesinin İkinci Fazı, EMH 2 Limanı temel atma töreni Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. EMH1 terminali içerisinde saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törene Vali Ali İhsan Su, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Kamu-Özel İşbirliği Daire Başkanı Ali Kamil Özmen, Mersin Milletvekilleri Zeynep Gül Yılmaz, Hacı Özkan, Ali Cumhur Taşkın, MIP Genel Müdürü Johan Van Daele, MIP yetkilileri, ilçe belediye başkanları, iş insanları ve davetliler katıldı.

Ekonomi Yayın: 22 Mart 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 22.03.2021 19:48:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Bakan Karaismailoğlu; “Mersin Ülkemizin Gözde Ulaşım, Enerji ve Ticaret Merkezi”

MIP PSA Avrupa-Akdeniz-Amerika Bölge CEO'su David Yang’ın ise video mesaj ile Törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu; “Mersin ilimiz, genişleyen limanlarıyla, nükleer güç santralleriyle, Çukurova Havalimanı ile ülkemizin gözde ulaşım, enerji ve ticaret merkezi oluyor. Şu anda sizlerle birlikte Mersin Uluslararası Limanında Doğu Akdeniz Terminali 2. Fazı (EMH2) Genişleme Projesinin temelini atacağız. TCDD Mersin Limanı, ülkemizin ve Doğu Akdeniz’in önde gelen limanlarındandır. Limanımız, coğrafi konumu, kapasitesi, serbest bölge ile komşu olması, ulusal ve uluslararası kara, hava, demir ve denizyolu modlarına entegre olmasından dolayı ülkemiz için büyük bir önem arz etmekte.” ifadelerini kullandı.

Liman genişletme projesinin Atatürk Parkı sınırları dışında yer aldığını belirten Bakan Karaismailoğlu, “Dün olduğu gibi yarın da Mersinli vatandaşlarımız ve geleceğimiz çocuklarımız, Atatürk Parkı’nın kendilerine sunduğu konfor ve imkanlardan faydalanmaya devam edeceklerdir. Bunun yanında Atatürk parkının diğer ucunda bulunan ve mevcutta çok eski bir yapıya sahip olan Çamlıbel Balıkçı Barınağını rehabilite etmek ve geliştirmek için etüt-proje çalışmasını da bakanlık olarak başlattık.” dedi

Bakan Karaismailoğlu sözlerini; projeye yaptıkları katkılardan dolayı yerli ve uluslararası düzeydeki özel sektör temsilcilerine, bakanlık birimlerine ve tüm katılımcılara teşekkür ederek noktaladı.

Vali Su; “İstihdama ve Üretime Önemli Katkı Sağlayacak”

İlimizde her alanda devlet ve özel sektör yatırımlarının Cumhurbaşkanımızın liderliğinde devam ettiğini kaydeden Vali Ali İhsan Su, Mersin Uluslararası Limanı genişleme projesinin ilimiz istihdamına ve üretimine çok büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Vali Su sözlerini, genişleme projesinin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını dileyerek noktaladı.

Törende daha sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Vali Ali İhsan Su, MIP yetkilileri ve diğer katılımcılar tarafından butonlara basılarak genişleme projesinin temeli atıldı.

Töreninin ardından Bakan Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet römorkörle denizden limanda incelemelerde bulundu. Daha sonra Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünü ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu Atatürk Parkı ile Çamlıbel Balıkçı Barınağı’na da birer ziyaret gerçekleştirdi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.