BAKİ ŞİMŞEK: HAZİNE ARAZİLERİ KÖYLÜLERE SATILMALIDIR

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda söz aldı. Satışa çıkarılan hazine arazilerinin o bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından alınmasının kolaylaştırılması gerektiğini vurgulayan Şimşek “Hazine arazileri, köylülerin alabileceği şekilde satışa çıkarılmalıdır.” dedi.

Gündem Yayın: 25 Şubat 2021 - Perşembe - Güncelleme: 25.02.2021 13:54:34
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Milletvekili Şimşek konuşmasının devamında;” Yıllardır hazine arazileriyle ve 2B arazileriyle ilgili sıkıntılar devam ediyor; bu konuyla ilgili aslında çözüm çok basit.

Seçim bölgem olan Mersin Anamur, Bozyazı, Mut, Tarsus ve birçok ilçede hazine arazileri açık ihale yoluyla satışa çıkarılıyor. Açık ihale yoluyla satışa çıktığı zaman da Ankara'dan, İstanbul'dan, başka şehirlerden gelen büyük şirketler bu arazileri satın alıyorlar ve büyük sıkıntılar oluşuyor.

Burada çözüm basittir: Arazinin kullanana ya da o köyde yaşayan insanlara satışının yapılması. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Maliye Bakanlığının mutlaka bunun üzerinde çalışması lazım. Aksi takdirde sosyal problemler ortaya çıkıyor. Bir de Yatırım Teşvik Belgesi isteniyor, hazine arazisi satılırken firmadan Yatırım Teşvik Belgesi isteniyor.

Köylü, araziyi kullanan Yatırım Teşvik Belgesi'ni nereden alacak, ihaleye nasıl girecek, bu prosedürü nasıl yerine getirecek? Bununla ilgili mutlaka ivedi bir düzenleme yapılmalı ve özellikle önümüzdeki ayda satışa çıkacak olan Mersin'deki hazine arazilerinin satışı durdurulmalı ve yeni sisteme göre yeniden o köylülerin alabileceği şekilde satışa çıkarılmalı” şeklinde konuştu.

Tarsus haber, tarsus haberleri, tarsus son dakika...

MERSİN BELEDİYESİ 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.