BAŞKAN BOZDOĞAN ‘’TARSUS’TA OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK’’

Sosyal belediyecilik anlayışı ile yaşamın her alanında halkın yararına ve gelişimine katkı sağlayacak projelere önem veren Tarsus Belediyesi’nin, Kişisel Gelişim Projesi kapsamında okuma yazma bilmeyen kadınlara özel açtığı okuma yazma kursu meyvelerini veriyor.

Eğitim Yayın: 16 Aralık 2021 - Perşembe - Güncelleme: 16.12.2021 21:18:41
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Proje kapsamında Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi işbirliğinde Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 56 yaş arasındaki toplam 24 kadın kursiyer okuma yazma öğrenerek sertifika almaya hak kazandı. Okuma Yazma Kursunu başarı ile tamamlayan kadın kursiyerler ile bir araya gelen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, okuma yazma öğrenen kadın kursiyerlere çiçek takdim ederek ilerleyen yaşlarına rağmen azmedip okuma yazma öğrenmelerinden dolayı kendilerini tebrik etti.

 Kadınlara yönelik Kişisel Gelişim Seferberliği Projesi kapsamında Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu okuma salonunda gerçekleştirilen okuma yazma kursunun tamamlanmasının ardından, başta 56 yaşına kadar okuma yazma öğrenme imkânı bulunmayan Cemile Sain olmak üzere tüm kursiyerlerin öğrenmenin yaşının olmadığını ve örnek birey olmalarından ötürü kutladı. Sertifikalarını Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın elinden alan kadın kursiyerler, Başkan Bozdoğan’a teşekkürlerini iletti.

 

BAŞKAN BOZDOĞAN, ‘’OKUMANIN YAŞI YOKTUR’’

Eğitime verilen her desteğin Türkiye'nin geleceğine yapılan yatırım olduğuna dikkat çeken Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan,’’ Şu ana kadar hayata geçirdiğimiz en önemli çalışmalardan birisi de kadınlara yönelik başlattığımız okuma yazma seferberliği projesidir. Proje kapsamında yaşları 30’dan 56’ya kadar olan kadın kursiyerlerimiz, Fahrettinpaşa Mahallesi Uğur Mumcu Okuma salonumuzda okuma yazma eğitimi aldılar ve kısa sürede büyük yol kat ederek başarıyla okuma yazma sertifikası almaya hak kazandılar. Bizleri en çok mutlu eden olay ise 56 yaşındaki ablamızın büyük bir istekle eğitimini tamamlaması oldu. Tarsus’ta okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak diyerek çıktığımız bu yolda, okuma yazma kursundan bu dönemki ilk mezunlarımıza sertifikalarını takdim ettik. Okumanın yaşı yoktur, özellikle kadın ve gençlerimizin kişisel gelişimlerine katkı sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda kursumuz tüm hızıyla devam edecek. Kentimizde açacağımız kurslar sayesinde okuma yazma bilmeyen kadın kalmayacak. Kursiyerlerimizi bu başarı ve azimlerinden ötürü tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum. İşbirliği yaptığımız Halk Eğitim Müdürlüğümüze de çok teşekkür ediyorum." dedi.

 

56 YAŞINDA OKUMA YAZMA ÖĞRENDİ

Çocukken okumayı çok istemesine rağmen imkânsızlıklar nedeniyle bunu yapamadığını ifade eden 56 yaşında 2 çocuk annesi Cemile Sain, ’’Biz küçükken hem kız çocukları okula gönderilmezdi, hem de hayat şartları çok zordu. Bu sebeple okuma yazma öğrenemedik. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’ın kadınlara böyle bir imkân sağladığını öğrendim. Çocuklarıma beni oraya götürün ben bunu başaracağım artık dedim. Okumanın yaşı yoktur. Bu yaştan sonra böyle bir şansı yakalamak çok zor. Artık kimseye muhtaç olmadan her yere gidebilirim. Başkanımıza çok çok teşekkür ederim.’’ dedi.

 

‘’İLK İŞİM EHLİYET ALMAK’’

Okuma Yazma öğrendikten sonra ilk işinin ehliyet almak olacağını belirten bir başka kadın kursiyer ise, “Ben çarşıya, pazara gidince çok zorluk yaşıyordum. Dolmuşa, hastaneye giderken hep birilerinden yardım istiyordum. Şimdi kimseden yardım istemeden her işimi kendim halledebileceğim. Bundan sonraki ilk hedefim ehliyet almak olacak. Öğrenmek isteyen herkes gelsin. Bu hizmet hayatımızı değiştirdi. Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ediyoruz ”diye konuştu.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.