BAŞKAN KIVILCIM, “KIRTASİYECİLER YENİ SEZONA SANCILI GİRİYOR”

Mersin Kırtasiyeciler Odası Başkanı Reşat Kıvılcım; 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze yeni eğitim öğretim döneminde önceliklerinin Covid 19’dan korunma önlemleri olacağını söyledi. Kıvılcım, “Bu kontrollü dönemde tüm kırtasiyeci esnafımız denetimli bir şekilde hijyen, maske ve mesafe kurallarına uyum sağlayacak ve bu durumu Covid 19 tamamen bitene kadar devam ettirecektir” dedi.

Eğitim Yayın: 07 Eylül 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 07.09.2020 23:52:11
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Covid 19 nedeniyle 21 Eylül’de başlayacak yüz yüze eğitim öğretim dönemine sancılı bir şekilde girdiklerinin altını çizen Başkan Kıvılcım, “ Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid 19 salgını nedeniyle ülkemizde okulların Mart 2020 tarihinden bu zamana kapalı olması sektörümüzü çok olumsuz yönde etkiledi. 6 aydır iş yapamayan kırtasiyeci esnafımız çoğu zaman kapalı kalmıştır. Bu durum ise esnafımızın borçlarının ödenmemesine ve ötelemesine yol açmıştır” şeklinde konuştu.

Eylül ayında okulların açılmasına umut bağlayan kırtasiyeci esnafına  bir büyük darbeyi ise zincir marketlerin vurduğunun altını çizen Başkan Kıvılcım, “ Pardemi döneminde yeterince kazanç elde eden zincir marketler,  aylardır okulların kapalı olması nedeniyle iş yapamayan kırtasiyecilerin işine el atarak maalesef okul malzemesi satışı yarışına girmişlerdir. Bu durum ise kırtasiyeci esnafının tamamen yok olmasına zemin hazırlamaktadır” dedi. Başkan Kıvılcım şöyle devam etti :

“Değerli velilerimiz, kıymetli öğrencilerimiz;  gelin bu yıl bir farkındalık, bir değişiklik,  bir birliktelik yaratıp tüm okul ihtiyaçlarımızı kırtasiye esnafımızdan yapalım. Sektörümüzün yok olmasına izin vermeyelim. Güvenli kırtasiye ürünleriyle, uygun fiyatlarıyla kırtasiyecilerimiz yeni sezona hazırdır. Kırtasiye kırtasiyeciden alınır sloganıyla tüm halkımızın özellikle bu yıl kırtasiyeci  esnafından alış veriş yapmalarını istiyoruz. Yeni eğitim öğretim yılında eğitim camiamıza, velilerimize, öğrencilerimize ve sektörümüze sağlıklı başarı bir yıl geçirmesini temenni ediyorum”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.