BAŞKAN KAYA: HEDEF OLMADAN SONUCA ULAŞILMAZ.

Tüm dünyada ticari ve ekonomik hayatı etkileyen “CoronaVirüs (CoVİD-19)”ün etkilerini, getirdiği sorunları azaltmak, çözüm üretmek amacıyla üyeleri ile farklı yollarla temasa geçen Tarsus Ticaret Borsası “Talk to Talk” projesi ile tüm üyelerine ulaşmayı hedefledi.

Ekonomi Yayın: 18 Eylül 2020 - Cuma - Güncelleme: 18.09.2020 14:29:55
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Her yıl üyelerine yöneticileri ve personelleri vasıtasıyla ziyaret gerçekleştiren Borsa , pandemi sürecinde bu faaliyetini “Talk to Talk” projesi ile devam ettirdi.  

Üyelerinin yanında olduklarını, maske,mesafe ve temizlik kurallarına uygun iletişim teması ile sorunlarına çözüm üretme, pandeminin etkisini en aza indirecek öneri ve çözümleri üyelerinden toplama ve ilgili mercilere iletme konusunda köprü vazifesi gördüklerinin belirtildiği Borsadan yapılan açıklamada, 

HEDEF OLMADAN SONUCA ULAŞILMAZ.  

“Her durumda yenilikçi olmayı hedefliyoruz. A kalite Akredite belgemiz ile 5 yıldızlı hizmetimizi her koşulda sürdürmeye devam edeceğiz. Önümüzdeki yıl başlayacağımız 4’üncü dönem Stratejik plan çalışmalarımızı bu yıl başı itibarı ile başlatmıştık.  

Ancak, tüm dünyada ticari ve ekonomik hayatı etkileyen CoronaVirüs nedeniyle yeni stratejik planımızda gerçekleştirmeyi hedeflediğimiz etkinlik ve faaliyetlerimizin bir kısmına ulaşabilmek amacıyla acilen önlem alınması gerekiyordu. “Hedef olmadan sonuca ulaşılmaz.”  Düşüncesi ile “Talk to Talk” projemiz ile pandemi sürecini yürütmeye karar verdik. İlk hareketimizi Pandemi sürecini yönetecek ekibimizi Mart ayında Ekip Yöneticisi Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya ve Yönetim Kurulu Başkan Yrd. Ali Seçer’den oluşturduk. Bu projede esas amacımız tüm üyelerimize ulaşmak ve hedeflediğimiz faaliyetleri gerçekleştirmekti. Pandemi süreci nedeniyle ziyaret edemediğimiz üyelerimize doğrudan ulaşmanın yollarını kullanarak, Bu sürecin hem etkilerini, getirdiği sorunları, çözüm önerilerini topladık, hemde stratejik planımız için gerekli olan PEST ( Pandeminin etkilerini de içeren Politik- Ekonomik- Sosyal-Teknoloji )analimizi, SWOT ( Pandeminin etkilerini de içeren Güçlü-Zayıf-Fırsat-Tehdit ) analimizi, Paydaş Analizimizi ve Üye Memnuniyet analizlerimizi de  gerçekleştirmiş olduk. 

İLK DEFA BİR KURUM, BİZE BİZİ SORDU! 

İhracat yapan üyelerimiz ile daha kapsamlı gerçekleştirilen ve ticaretin yeni yüzü dijitalleşmenin getirdiği kolaylıkların anlatıldığı eğitimler ve personellerimizin birebir verdiği hizmet sürecinde, tarıma dayalı ihracat sektöründeki üyelerimizin pandemiden etkilenme oranının çok düşük olduğunu aylık ihracat tescillerimizle takip ettik. Yine bu süreçte ihracatçı üyelerimize dış ticaret eğitimleri verilmeye devam edildiği gibi, halen de bu eğitim süreci devam ettirilmektedir.Gerçekleştirilen bu faaliyetlerimiz kapsamında yeni ihracatçı adaylarını da eğitim programına aldık.  

Proje kapsamında üyelerimizden gelen ilk tepki “ İlk defa bir kurum bize bizi sordu, ihtiyaç ve beklentilerimizi istedi” ile tüm üyelerimize ulaşarak ihtiyaç, beklenti, öneri ve sorunlarının tespitlerini tamamladık. Üye memnuniyetinde bir ilk ile tüm üyelerimize ulaşmış olduk. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.