BAŞKAN SEÇER: “KADINLAR ÇALIŞSIN, ÜRETSİN, BİZ ONLARA HER ALANDA DESTEK OLALIM”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yoğurt Pazarı’nda kentteki kadın kooperatifleri için açılan stantlarda üretici kadınlarla buluşup, eşi Meral Seçer’le birlikte ev alışverişini yaptı. Seçer, “Yeni yeni projeler geliştireceğiz. Kadınlarımızın, kadın kooperatiflerimizin her zaman yanında olacağız. Onların gücü ve desteği olacağız” dedi. Başkan Seçer, Taş Bina’dan Yoğurt Pazarı’na giderken kentin işlek caddelerini adımladı ve esnafla selamlaştı.

Ekonomi Yayın: 19 Kasım 2020 - Perşembe - Güncelleme: 19.11.2020 17:29:15
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kentin işlek caddelerinde esnafla selamlaştı ve Yoğurt Pazarı’nda açılan kadın üretici pazarında üretici kadınlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, kentteki 8 kadın kooperatifini bir araya getirerek, 6 Kasım’da Yoğurt Pazarı’ndaki ürün sergileme stantlarının açılışını gerçekleştirmişti. Duyurusu yapılarak iki haftada bir kurulan stantlarda çeşit çeşit ürünler yer aldı. Başkan Seçer, üretici kadınların stantlarından eşi Meral Seçer’le birlikte ev alışverişi yaparak sohbet etti. Kadınları ve kooperatifleri desteklemeyi sürdüreceklerini vurgulayan Seçer, “Kadınlarımızın, kadın kooperatiflerimizin her zaman yanında olacağız. Onların gücü ve desteği olacağız” dedi.

Başkan Vahap Seçer’e Meral Seçer’in yanı sıra Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanı Salim Serdar Gökçek ile Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger de eşlik etti.

“İnsanlar burada bir arada, kardeşlik ve huzur içerisinde

Başkan Seçer, Yoğurt Pazarı’nda kadın kooperatiflerinin ürünlerini sergilediği bir alan oluşturulduğunu ve alanın bir buluşma noktası olduğunu kaydetti. Tarsus’tan Mut’a kadar kentin her bölgesinden üretici kooperatiflerinin çeşit çeşit el işi, gıda maddeleri, tarımsal ürün, orijinal ve organik üretimlerinin sergilendiğini vurgulayan Başkan Seçer, “Çok sayıda ürünü bulmak mümkün burada. Kadınlarımıza ürünlerini değerlendirme imkanı sunduğu gibi aslında bir anlamda da sosyal olarak çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. İnsanlar burada bir arada, kardeşlik içerisinde, huzur içerisinde” dedi.

“Kadınlar çalışsın, üretsin, biz onlara her alanda destek olalım”

Salgın nedeniyle olağanüstü günlerden geçildiğini ve son dönemde vaka artışlarında önemli artışlar olduğunu belirten Başkan Seçer, pandeminin insanlar üzerinde ekonomik, toplumsal ve psikolojik birtakım sorunlar yarattığını söyledi. Seçer, açık alanda ve kontrollü ortamda kadınların sosyalleşmesini sağlayan çalışmada emeği geçenleri kutlayarak, “Büyükşehir’in önemli katkısı var. Ama buranın baş aktörleri üretim yapan kadınlarımız, kooperatiflerimiz. Hepsine teşekkür ediyorum. Onlar çalışsın, onlar üretsin, biz onlara her alanda yardımcı olalım, destek olalım. Özellikle kadınlarımızı önemsediğimizi her ortamda söylüyorum. Kadınlarımız toplumumuzun temel unsurları, evimizin direği, ailemizin olmazsa olmazları. Ekonomik sorunları, sosyal sorunları, hukuki sorunları, aklınıza ne gelirse bizlerle işbirliğiyle çözmelerini istiyoruz” diye konuştu. Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların emrine amade olduklarını söyledi.

“Kadınlarımızın, kadın kooperatiflerimizin her zaman gücü ve desteği olacağız”

Stantları tek tek ziyaret eden Başkan Seçer, eşi Meral Seçer’le birlikte stantlardan ev alışverişi yaptı ve kumda kahve pişirdi. Stantlardaki ürünleri tek tek inceleyen Seçer, şöyle devam etti:

“O güzelliği gördüm. O samimiyeti gördüm. O alın terinin, el emeğinin ortaya çıkarttığı ürünleri pazarlarken, onların ekonomik değere dönüşürken, kadınlarımızın gözlerindeki mutluluğu gördüm. Çünkü bir emek ediyorsunuz, onun karşılığını alıyorsunuz. Belki onun karşılığında bir parasal gelir elde ediyorsunuz ama asıl önemli olan onun yaşadığı hazdır. Bunları gördüm. Bunlar da beni bir belediye başkanı olarak son derece mutlu etti. Eşim Meral Seçer de bugün bana eşlik etti. Beraber alışveriş etme imkanımız oldu. Uzun aylardan sonra burada bunu da yapmış olduk. Daha da tahkim edeceğiz, iletişimimizi daha da artıracağız. Yeni yeni projeler geliştireceğiz. Kadınlarımızın, kadın kooperatiflerimizin her zaman yanında olacağız. Onların gücü ve desteği olacağız.”

Başkan Seçer, üretici kadınların ardından esnafla ve vatandaşlarla buluştu

Taş Bina’dan çıkıp Atatürk Caddesi üzerinden Yoğurt Pazarı’na geçen Başkan Seçer, cadde üzerindeki esnafla ve vatandaşlarla selamlaştı. Yoğurt Pazarı’ndan çıkıp belediye binasına geçen Seçer, Silifke Caddesi boyunca esnafla selamlaştı, cadde üzerinde vatandaşlarla sohbet edip hal ve hatırlarını sordu. Başkan Seçer, cadde üzerinde karşılaştığı Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki temizlik ve Parkomat görevlisi kadınlarla da sohbet ederek işlerinden ve yaşamlarından memnun olup olmadıklarını sordu. Kadınlar, mevcut koşullarından memnun olduklarını belirtti. Seçer, yapımı süren yeni belediye binasını ve Tevfik Sırrı Gür Lisesi önünde yapılacak kent meydanı ve katlı otopark alanını da inceledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.