BAŞKAN SEÇER: KENTİ YENİDEN YAPILANDIRIYORUZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ilçeler de dahil olmak üzere kentin her köşesinde yol yapım, bakım, onarım, genişletme, asfalt yenileme ve engellilere uygun kaldırım çalışmalarına devam ediyor.

Gündem Yayın: 19 Nisan 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 19.04.2021 20:01:49
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Amacımız daha düzenli bir kent yaratmak

    Kent genelinde belirlediği noktalarda altyapı konusunda TEDAŞ, TELEKOM ve AKSAGAZ gibi paydaş kurumların çalışmalarını tamamlamalarını bekleyen Büyükşehir Belediyesi, daha sonra bu noktalarda yapım, bakım, onarım ile asfalt yenileme işlemlerini gerçekleştiriyor. Söz konusu çalışmalarla kenti yeniden yapılandırdıklarını belirten Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “İhtiyaç duyulan yeni yol güzergahlarını açarak kent trafiğini ve ulaşımı rahatlatıyor, yolları daha konforlu hale getiriyoruz. Mevcut durumda olan, fakat imarı ve ıslahı gereken bize ait büyük caddeleri, ana caddeleri ve bulvarları da kente kazandırıyoruz” dedi. Mersin’in göç alan bir şehir olmasının da etkisiyle nüfus olarak sürekli büyüyen ve gelişen bir kent olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, bu artışın beraberinde çarpık kentleşmeyi de getirdiğini ifade ederek, “Şu anda yaptığımız çalışmalarla, geriden gelen bu problemlerin de çözülmesini sağlıyoruz. Yeni yapılan bölgelerde, yeni imarlaşan yerlerde de geriden gelen bu sorunlardan ders çıkararak, daha düzenli bir kentleşme çalışması gerçekleştiriyoruz” dedi. Kent merkezindeki çalışmaların yanı sıra, ilçelerde de yol yapım, bakım, genişletme, onarım ile asfaltlama çalışmasını belli bir programa göre yürüten Büyükşehir Belediyesi, özellikle kırsal alanda geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan mahallelerin kullandığı grup yollarını revize ederek, vatandaşları hayvansal ve tarımsal ürünlerini piyasaya sunması için daha güvenli ve temiz yollara kavuşturuyor.

    Engelsiz Mersin istiyoruz

    Yol yapım ve bakım çalışmaları ile paralel olarak yürütülen kaldırım çalışmalarında engelli vatandaşlarımızı da düşünen Büyükşehir Belediyesi, yeni yapılan kaldırımlara hissedilebilir karolar döşüyor ve engelli rampaları oluşturuyor. Birçok noktada engelli vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak bu uygulamaların eksikliğini tespit ettiklerini kaydeden Başkan Seçer, “Yaptığımız kaldırım çalışmalarının tamamında, engelli yurttaşlarımız için hissedilebilir karo ve engelli rampalar oluşturuluyor. Mersin’de yaşayan yaklaşık 200 bin civarındaki engelli yurttaşımızın hayatlarını kolaylaştırmak, bizim hassasiyet gösterdiğimiz ve önceliklerimiz arasında yer alan bir konudur” dedi.

    Bisiklet yolları çoğalıyor

    Yol yapım, onarım, tamir ile asfalt yenileme çalışmalarının yapıldığı caddelerin önemli bir kısmında bisiklet yolu açmayı da hedefleyen Büyükşehir Belediyesi, planlamalarını yeni açılan yollarda bisiklet yolu olması prensibi ile hazırlıyor. Büyükşehir Belediyesi bu yılın sonuna kadar; 30 kilometresi Tarsus’ta olmak üzere, kent genelinde 100 kilometrelik bisiklet yolunu hayata geçirmeyi hedefliyor.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.