BAŞKAN SEÇER: “KENTİN DEĞERİNE DEĞER KATACAK HER TÜRLÜ TOPLUMSAL, SANATSAL ÇALIŞMALARI YAPIYORUZ”

Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından MEDEKA öncülüğünde düzenlenen “Pandemide Neler Çektik” Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve sergisine katıldı. Seçer, pandemi temasının çok önemli ve dramatik olduğunu ifade ederek, “Umut ediyorum yakın bir tarihte tüm dünya bundan kurtulur” dedi. MEDEKA’nın önemine de değinen Seçer, “Kentin değerine değer katacak ya da o potansiyeli açığa çıkaracak her türlü toplumsal, sanatsal çalışmaları yapıyoruz” diye konuştu. Seçer, yarışmada birinci olan Mehmet Sacit Yılmaz’a ödülünü verdi.

Sanat Yayın: 21 Aralık 2021 - Salı - Güncelleme: 21.12.2021 13:12:26
Editör -
Okuma Süresi: 9 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin’e Değer Katanlar Kurulu’nun (MEDEKA) öncülüğünde düzenlenen “Pandemide Neler Çektik” Fotoğraf Yarışması’nın ödül töreni ve sergisine katıldı. Başkan Seçer, “Tüm dünyada dileğim; barış, huzur, kardeşlik egemen olsun” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen ödül töreni ve sergiye Başkan Seçer’in yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, Mersin Fotoğraf Derneği Başkanı Hayrettin Kırdı, Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Mersin Diş Hekimleri Odası Başkanı Süleyman Yaldız, Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi bürokratları, daire başkanları, MEDEKA üyeleri, jüri komitesi, fotoğraf sanatçıları ve çok sayıda sanatsever katıldı. 

MEDEKA Fotoğraf Kurulu tarafından düzenlenen “Pandemide Neler Çektik” Ödüllü Fotoğraf Yarışması’nda dereceye giren 7 fotoğrafla birlikte toplam 37 eser sergilendi. Fotoğraf Yarışması’nın birincisi Mehmet Sacit Yılmaz, ikincisi Hilal Emnacar, üçüncüsü de İsmail Güngör Gedik oldu. Nihat Altuntaş, İbrahim Duman ve Ali Osman Abalı mansiyon ödülüne layık görülürken, Sevgi ve İyileşme Yılı Jüri Özel Ödülü’nü İlknur Yanıkara aldı. Yarışmanın birincisi Mehmet Sacit Yılmaz’a ödülünü Başkan Seçer verdi.

Seçer: “Kimseye ihtiyacı olmadan yaşayan insanlar bile muhtaç duruma geldi”

Başkan Seçer, pandemi sürecinin hala devam ettiğini, verdiği tahribatın çok büyük olduğunu ifade ederek, bu durumun sosyal hizmetlerin önemini ortaya koyduğunu söyledi. Mersin’in gelir dağılımındaki adaletsizlikte en tepede yer aldığını ifade eden Başkan Seçer, Büyükşehir Belediyesi olarak bütçede kaynak ayırdıkları projelerin öncelikli olarak sosyal olduğunu vurguladı. Başkan Seçer, “Çorba dağıtımı konusunda bizimle alay edenler, bir tas çorbanın o hastalıkta, o yoklukta ne kadar değerli olduğunu gördü. Bu süreçte kimseye ihtiyacı olmadan yaşayan insanlar bile muhtaç duruma geldi. Büyüklerimiz evlerinden çıkamadılar. Her şey ekonomik değil, insanların psikolojisi bozuldu. İnsanlar yakınını kaybetti, kayıplar verdi” dedi.

Fotoğraf sanatının çok önemli olduğunu kaydeden Başkan Seçer, pandemi temasının çok önemli ve dramatik olduğunu ifade ederek, “Bu kadar insana ızdırap çektiren, acı çektiren, öğretici olan, belki de geleceğe dair bir el feneri görevi gören bir süreç dünya tarihinde çok azdır. Bu kadar uzun bir süreçte, dünyanın başına savaşlar dışında musallat olan, bu kadar büyük ekonomik kayıpların olduğu, can kayıplarının olduğu, farklı alanlarda tahribatların olduğu başka bir süreç yaşanmamıştır. Umut ediyorum yakın bir tarihte tüm dünya bundan kurtulur” diye konuştu.

“Kentin değerine değer katacak her türlü toplumsal, sanatsal çalışmaları yapıyoruz”

Mersin’in değerli bir kent olduğunu ve daha iyi yerlerde bulunması gerektiğini belirten Seçer, bu amaçla 2 yıldır uyguladıkları eylem planı çerçevesinde MEDEKA’yı hayata geçirdiklerini söyledi. Seçer, MEDEKA çatısı altında 15 kurul oluşturulduğunu belirterek, “Adından anlaşıldığı gibi kentin değerine değer katacak ya da o potansiyeli açığa çıkaracak her türlü toplumsal, sanatsal çalışmaları yapıyoruz” dedi.

“Tüm dünyada dileğim; barış, huzur, kardeşlik egemen olsun”

Yarışmada dereceye girenleri ve tüm katılımcıları kutlayan Başkan Seçer,  “Bu tip çalışmaları daha da artıracağız, artırmalıyız. Pandemiden umut ediyorum dünya en az tahribatla çıkar. Şu ana kadar olduğuyla yetinir artık Covid. O trilyon dolarlar harcanıp, silahların yapamadığını, şu görünmeyen mikroskobik virüs yaptı. Bir an önce başımızdan defolur gider. İki; Mersinimiz, ülkemiz yarınlarda hem pandemi süreci hem ekonomik krizin yarattığı tahribatları bir an önce tedavi eder, açtığı yaralara merhem sürer ve bir an önce daha iyi noktalara geliriz. Üçüncüsü de tüm dünyada sanat, kültür, müzik, bunlar hakim olsun. Bunların olduğu ortamlarda insanlar bir araya geliyor. Bakın farklı dünya görüşünden olan insanlar olabilir ama hepimiz insanız. Milliyetimiz, dilimiz, dinimiz, ırkımız, o ayrı bir şey. Biz, insanız. Tüm dünyada dileğim; barış, huzur, kardeşlik egemen olsun.”

Antmen: “Pandemide aslında neler çektiğimizi unutmamamız lazım”

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen, pandemide Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tüm personeliyle vatandaşların yardımına koştuğunu ifade ederek, “Burada hem sanata verilen katkı dolayısıyla bütün emeği geçenlere teşekkür ederken ayrıca pandemide ve pandemi devam ederken şu an kara kışta halkımıza da büyük destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e huzurlarınızda bir Mersinli olarak teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Özdülger: “Bu da aslında sanatın birleştirici gücünün en iyi örneklerinden bir tanesi”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, MEDEKA olarak kültürel ve sanatsal çalışmaların temelini daha da güçlendirerek şehre katkı sağlamayı, Mersin’in ulusal ve uluslararası platformda adından övgüyle söz ettirmeyi amaçladıklarını ifade etti.  MEDEKA olarak adım adım projeleri hayata geçirmeye başladıklarını kaydeden Özdülger, Türkiye’de ve dünyada olumsuz etkileri olan pandemiyi fotoğraf sanatçılarının nasıl gördüğünü göstermek amacıyla söz konusu yarışmayı düzenlediklerini söyledi. Özdülger, “Bu çekilen fotoğrafları da bir nevi bir arşiv niteliği oluştursun, belgeleyelim istedik ve bu şekilde yola çıktık. Çok gururluyuz. Şehrimizdeki tüm ilçelerden büyük katkılar oldu. Büyük çalışmalarını bizimle paylaştılar. Bu da aslında sanatın birleştirici gücünün en iyi örneklerinden bir tanesi diye düşünüyorum” dedi.

Yarışmaya katılan tüm Mersinli sanatçılara, sanatseverlere, MEDEKA Fotoğraf Kurulu’na ve Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileten Özdülger, “Kentinin güzelliği, huzuru, mutluluğu, gelişimi, ilerlemesi için çok büyük çaba sarf eden, şehrinin insanlarının derdini kendine dert eden bir Başkanımız var. Bu anlamda gerçekten çok şanslıyız. Ben çok gururlanıyorum. Aynı zamanda kültürel ve sanatsal anlamda çalışmalarımızı hep destekliyor, yol açıyor, yolumuzu aydınlatıyor. Bunun verdiği şans ve gurur da çok büyük. Gücümüze güç katıyor. Sanatın aydınlığını Mersin’den tüm ülkemize yaymak bizim amacımız. Bu noktada bütün çalışmalarımızı büyük bir gayretle sürdüreceğimize de Başkanımız ve sizlerin önünde de ayrıca söz veriyoruz” diye konuştu.

Muradi: “Bütün sanat alanları iyileştirir”

MEDEKA Kurulu Üyesi ve Jüri Komitesi Başkanı Hulki Muradi, böyle bir etkinliğin içinde olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek, şunları söyledi:

“Ne mutluluk verici ki 330 katılımcı, yaklaşık 1200 fotoğrafla tüm ilçelerimiz temsil edildi. Çamlıyayla'ya gitti birincilik ama Bozyazı'dan da fotoğraf var. Oraya da ödül var. Bu gerçekten bizi çok mutlu etti. Bunları başardık. Tek başımıza yapamazdık. Önemli bir altyapı vardı: Teksin. Çok değerli bir bilgi işlem ekibi vardı. Onların desteğini aldık. Ben onlara huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Teksin’e sahip çıkmak lazım, çok değerli bir uygulama ve biz bundan çok faydalandık. Fotoğraf sanatı birleştirir, dostluk köprüleri kurar, bütün sanat alanları ise iyileştirir. Sanatın açtığı kapılardan geçerken şiddet kapılarını kapatırsınız ve bu sizi mutluluğa doğru taşır. Mersin bir sanat kenti. Burada çok değerli katkıları olan değerli Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Uygun koşullarda çalışmamızı sağlayan ve olanak veren değerli Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Bengi Özdülger’e teşekkür ediyorum.”

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından dereceye girenlere plaket ve ödülleri takdim edildi. Toplu hatıra fotoğrafının ardından ise Fotoğraf Sergisi gezildi. Etkinlikte ayrıca Mersin Büyükşehir Belediyesi Oda Müziği tarafından dinleti de gerçekleştirildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.