BAŞKAN VEYİS AVCI, BAĞCILARI UYARDI 'ÜZÜMÜ ERKEN HASAT ETMEYİN''

Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, bağcıları uyardı ve ürünü erken hasat etmemelerini istedi.

Ekonomi Yayın: 07 Haziran 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 07.06.2021 10:13:20
Editör -
Okuma Süresi: 42 sn.
Google News

  Avcı, “Tarsus, Türkiye’nin önemli üzüm üretim merkezleri arasında yer almaktadır. Geçtiğimiz yıllarda alaca üzüm salkımının hasat yapılması neticesinde, ciddi fiyat düşüşleri yaşandı. Bu yılda aynı sorunla karşılaşmamak adına üzümlerin olgunlaşmadan hasat edilmesi durumunda cezai işlem uygulanacağını buradan belirtmek istiyorum.
 Çiftçilerimizin mağdur olmaması tek dileğimizdir. Bunun yanında Tarsusumuza ait üzümlerin, tüketici vatandaşlarımıza kaliteli ve olgunlaşmış şekilde ulaşması dileğimizdir.
 

Ayrıca ilaç kalıntısı olmaması içinde son ilaçlama ile hasat arasındaki üzüm kesim zamanlarına uyulması gerekmektedir. Öte yandan şarap fabrikasının da üzüm alım fiyatını erken açıklamasını istiyoruz” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.