BİNLERCE GENCİN SINAV ÜCRETİNİ MERSİN BÜYÜKŞEHİR KARŞILIYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Halk Kart desteği sağladıkları 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocukları ile kurs merkezlerinde üniversiteye hazırladıkları 4 bin 318 öğrencinin üniversite sınavlarına giriş ücretlerinin Büyükşehir tarafından ödeneceğini açıkladı. Her bir oturum için 115 lira ödeme derdinden kurtulan öğrenciler, destekten faydalanmak için başvurularını yapmaya başladı.

Eğitim Yayın: 25 Şubat 2022 - Cuma - Güncelleme: 25.02.2022 15:41:35
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sosyal medya hesabından paylaştığı destek açıklaması öğrencilerin yüzünü güldürdü. Bu kapsamda Halk Kart’tan yararlanan ailelerin çocukları ile Büyükşehir’in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan gençlerin sınav ücretlerini Büyükşehir karşılayacak. Her bir oturum için ÖSYM tarafından istenen 115 TL ise öğrencilerin cebinde kalacak.

“Zor günlerinde çocuklarımızın yanındayım”

Başkan Seçer, sosyal medya hesabından bir duyuruda bulunarak şu ifadelere yer verdi:

“Zor günlerinde çocuklarımızın yanındayım. Üniversiteye hazırlık kurslarımıza devam eden 4 bin 318 öğrenci ile Halk Kart desteğimizden yararlanan 12 bin 715 dar gelirli ailenin çocuklarının üniversite sınavına giriş ücretini biz ödüyoruz.”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi’nin başlattığı çalışma kapsamında Halk Kart’tan faydalanan ailelerin çocukları ile kurs merkezlerinde öğrenim gören gençlere sağlanacak sınav ücreti desteği için kurs merkezlerinde başvurular alınmaya başlandı.

“Her zaman öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız”

Sosyal Hizmetler Dairesi Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Cem Karakuş, başlatılan destekle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“9 ilçemizde Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığımıza bağlı YSK kurs merkezimiz bulunmaktadır. Bu hizmetten faydalanabilmeleri için öğrencilerimizin kendilerine en yakın kurs merkezlerine gelmeleri gerekiyor. Orada bir başvuru formumuz var. Bu formu doldurup, yanlarında YKS ücretini yatırdıkları bir belge ve öğrencimize ait kimlik fotokopisini getirmeleri yeterli olacaktır. Sonraki süreçte biz bunları toplayacağız ve merkezimizde incelemeye alacağız. İnceledikten sonra öğrencilerimizin verdikleri IBAN’lara ücretlerini yatıracağız. Öğrencimiz kaç oturum istemişse onun ücretini kendisi yatıracak, ondan sonra biz kaç oturumsa geri iadesini yapacağız. Her zaman öğrencilerimizin ve velilerimizin yanındayız.”

“230 TL bu dönemde öğrenciler için mükemmel bir harçlık”

Büyükşehir’in kurs merkezlerinde üniversiteye hazırlanan gençler, destekten faydalanmak amacıyla başvurularını yapmaya başladı. 18 yaşındaki İbrahim Can Tecir, sene başından bu yana verimli bir çalışma temposu içerisinde olduklarını belirtti. Sınav ücreti desteğinin de bu süreçte kendilerini sevindirdiğini vurgulayan Tecir, “Ben normalde 2 oturuma gireceğim. Tek sınav ücreti 115 TL. 2 sınav olduğu için 230 TL. Belediyemiz bunu bizler adına karşılayacak. Bizler için tabii ki çok iyi oldu. 230 TL bu dönemde öğrenciler için mükemmel bir harçlık. Ödemeyince cebimde harçlık kalıyor” dedi.

“Gelecek parayla kitap almayı düşünüyorum, kaynaklarım bitmek üzere”

Gençlerden 19 yaşındaki Esra Soyfidan ise “Ben sınav ücretimi 230 TL olarak yatırdım ve bunu bana geri verecekler. Normalde yüksek bir ücret. Bir kağıt, kaleme 230 TL veriyoruz. Ben ilk önce ‘neyse, sonuçta ileride en güzel yerlere geleceksin Esra, öde’ dedim. Ödedim. Sonra bize geri verileceğini duyunca sevindim” derken, 18 yaşındaki Erden Davut da “230 lira şu an. Biraz fazla bence. 3 saatlik bir sınav hayatımızı belirliyor belki ama biraz daha düşürülmesi iyi olabilirdi. Vahap Başkanımız da bu süreçte bize yardım etti. Gelecek parayla da kitap almayı düşünüyorum. Kaynaklarım bitmek üzere” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.