BÜYÜKŞEHİR, ‘AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI’NA HAZIR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 16-22 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi ile Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek programlar kapsamında, farkındalığı artıracak ve bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gündem Yayın: 15 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 15.09.2022 17:48:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedefleniyor Avrupa Hareketlilik Haftası ile bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılması, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönelmesi amaçlanıyor ve teşvik ediliyor.

Bisiklet yollarının geliştirilmesi, bisiklet park alanları yapımı, yeşil alanların geliştirilmesi, engelli rampaları, toplu ulaşım ağlarının genişletilmesi amaçlanıyor. Karbon emisyon oranını azaltmak, bisiklet ve yaya ulaşımında teşvik ve farkındalık oluşturulması amaçlanan hafta kapsamında, bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedefleniyor. Bu amaçlar doğrultusunda Avrupa Bisiklet Rotaları Ağı Bisiklet Stratejileri ve Saha Çalışması Programı (Eurovelo) için de başvurusunu yapan Mersin, gelecek onaya göre Eurovelo ağına dahil edilecek.

Avrupa Hareketlilik Haftası Mersin’de bir dizi etkinlikle geçecek Hafta kapsamında, 17 Eylül’de Tarsus Bisiklet Turu, 18 Eylül’de scooter, paten ve kaykay şöleni, 19 Eylül’de Kültür Park içerisinde Labirent Oryantring etkinliği ve 21 Eylül’de de Mersin Bisiklet Turu gerçekleşecek. Bisiklet kullanımının artması, çocukların bisiklet kullanımını teşvik edebilmek amacıyla Türkiye’de ilk defa yapılacak ‘Evden Okula, Güvenle Pedalla’ projesi kapsamında, Mezitli’de pilot okul olarak seçilen 75. Yıl Ortaokulu ve İçel Anadolu Lisesi’nde bu etkinlik düzenlenecek.

Ayrıca 22-25 Eylül tarihlerinde de ‘9. Uluslararası Mersin Bisiklet Festivali’ gerçekleşecek. “Hareketlilik Haftası’nın amacı, motorsuz ulaşımı teşvik etmek” Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, hafta kapsamında yapılacak etkinlikler hakkında yaptığı bilgilendirmede, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, 16-22 Eylül tarihleri arasında Avrupa Hareketlilik Haftası’nı kutluyoruz. 16 Eylül tarihinde Büyükşehir Belediyemizin yöneticileri ve personellerimizin büyük bir kısmı, işe yürüyerek veya bisikletle gidecekler. Zaten Hareketlilik Haftası’nın amacı da motorsuz ulaşımı teşvik etmek, farkındalık yaratmak. Okullarda bisiklet eğitimlerimiz olacak. Bunları bisiklet dernekleriyle birlikte yapıyoruz.

Mersin ve Tarsus’ta bisiklet turlarımız olacak. Avrupa Hareketlilik Haftası’nı hep birlikte hareketli bir şekilde kutlayalım istiyoruz” dedi. “Mersin’de 95 kilometre resmi bisiklet yolu bulunmakta” Ulaşım Dairesi Başkanı Ersan Topçuoğlu da, Avrupa Hareketlilik Haftası’nın kapsamından bahsederek, “Ülkemizde ve şehrimizde yaşanan egzoz emisyonunu Mersin özelinde azaltmak adına, vatandaşlarımıza bisiklet kullanımını veya yaya yollarını teşvik etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bir farkındalık yaratmaya çalışacağız” dedi.

Bisikletin önemini bilerek bu yönde projeleri hayata geçirdiklerini sözlerine ekleyen Topçuoğlu, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer, göreve geldiğimiz ilk andan itibaren bu konuya çok önem verdi. İmar planlarında bisiklet yolları ve yaya yolları ile ilgili gerekli yasal düzenlemeler süratle yapıldı. Biz de o yasal düzenlemelerden sonra, ilimize çok ciddi anlamda bisiklet ve yaya yolları kazandırdık. Şu an il merkezimizde, UKOME kararı alınan 95 kilometrelik resmi bisiklet yolumuz bulunmaktadır” ifadelerine yer verdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında yapacakları etkinlikler hakkında da bilgi veren Topçuoğlu, “Biz bu hafta kapsamında, vatandaşlarımıza elimizden geldiğince bilinçlendirme ve farkındalık yaratarak, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla bir dizi etkinlikler düzenleyeceğiz. Bu etkinliklere de belediyemizin web sayfasından ve Teksin’den vatandaşlarımız ulaşabilecek, görebilecekler” diye belirtti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.