BÜYÜKŞEHİR’DEN SÜT ÜRETİCİLERİNE SOĞUTMA TANKI DESTEĞİ

Tarım ve hayvancılıkta hayata geçirdiği projelerle üreticilere önemli katkılar sunan Başkan Seçer, süt üreticileri kooperatiflerine ihtiyaçları doğrultusunda farklı tonajlarda ‘Süt Soğutma Tankı’ desteğinde bulundu. Sağlıklı toplum açısından sütün besin değerinin ve kalitesinin bozulmaması adına 3 ilçede 5 süt kooperatifine yapılan bu destek sayesinde üreticilerin yüzü güldü.

Ekonomi Yayın: 29 Kasım 2020 - Pazar - Güncelleme: 29.11.2020 15:37:20
Editör -
Okuma Süresi: 6 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kent genelinde üretimi ve üreticiyi destekleyen önemli çalışmalara imza atmaya devam ediyor. Üreticiye fide ve fidan, kırsalda yaşayan ve geliri olmayan kadın üreticilere koyun ve keçi, kırsal mahalle çiftçilerine ‘Üzüm Sıkma Makinesi’, erik üretici kooperatiflerine ‘Erik Boylama Makinesi’ gibi desteklerle tarımsal üretime katma değer kazandıran Başkan Seçer, son olarak 3 ilçede süt üreticileri kooperatiflerine ‘Süt Soğutma Tankı’ desteği sundu.

Toplam 5 kooperatife ‘Süt Soğutma Tankı’ teslim edildi

Çiğ sütün sağımından sonra sütün besin değerini yitirmemesi için gerekli olan soğuk zincirin sorunsuz sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından Mut İlçesi’nde Çamlıca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Aydınoğlu Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne 3’er tonluk, Kemenli ve Karadiken Köyleri Kalkınma Kooperatifi’ne ise 5 tonluk Süt Soğutma Tankı verildi. Tarsus İlçesi’nde Süt Üreticileri Birliği, Gülnar İlçesi’nde ise Köseçobanlı Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi de 3’er tonluk Süt Soğutma Tankı desteği aldı.

 “Başkan Seçer her konuda üreticinin yanında”

Kooperatiflere sunulan bu destekte tüm süreci takip eden ve teslimatta da üreticilerle bir arada olan Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Selahattin Arslan, Mut İlçesi’nin çok yönlü üretim yapan bir merkez olduğunu ve ilk teslimatın yapıldığı Çamlıca Mahallesi’nin de özellikle hayvancılık ve tarımda son derece başarılı işler ortaya koyduğunu söyledi. Arslan, “Özellikle süt üreticiliğinde ciddi bir potansiyel var. Kendi süt tankları üretim arttığı için yeterli olmuyordu. Emaneten başka yerlerden, başka işletmelerden su tankı almışlar ve ısrarla da süt tankı ihtiyaçlarının olduğunu ifade ediyorlardı.  Sağ olsun Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer, en kısa zamanda bir süt tankı temini için talimat verdi. Başkanımız, her konuda Mut üreticisinin yanında.  Üreticinin üretimine katkı vermek için Büyükşehir elinden geleni yapıyor” diye konuştu.

“Kooperatiflerimize talepleri doğrultusunda süt soğutma tankı desteği sağladık”

Başkan Seçer’in talimatıyla kooperatiflere süt soğutma tanklarının teslimatını yaptıklarını belirten Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Bitkisel Materyal ve Seracılık Şube Müdürü Abdulah Selçuk Şahutoğlu, “Sütün fabrikaya kadar taşınması esnasında kooperatiflerin süt soğutma tanklarına ihtiyacı var. Sütün besin değerinin ve kalitesinin bozulmaması adına sütün hızlı bir şekilde soğutulması gerekiyor. Soğuk zincirin kırılması halinde tüketicinin içeceği sütteki besin değeri düşer. Biz de çeşitli ebatlarda süt soğutma tanklarını kooperatiflerimiz aracılığıyla üreticilerimizin kullanımına verdik. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi Başkanlığı olarak üretimi desteklemeye ve üreticiye destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

“Başkanımız bu konu üzerinde durdu ve Mut'a 3 tane soğutma tankı gönderdi”

1980'li yıllarda kurulan Çamlıca Mahallesi Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin Başkanı Hüseyin Kaçar, “Yaklaşık olarak 95’li yıllardan bugüne kadar süt sığırcılığı projemizi devam ettirmekteyiz. Günlük kapasite olarak eskiden 3,5 ya da 4 ton civarlarında sütlerimiz vardı ama şimdi 2 tona kadar düştü. Ama ayakta durmaya, faaliyeti sürdürmeye ve köyümüze, kentimize, bölgemize istihdam sağlamaya devam ediyoruz. Kooperatiflerimizin süt tanklarının ve jeneratörlerinin olmadığını Büyükşehir’imize, Tarım Daire Başkanlığı’mıza giderek dile getirdik. Sağ olsun Büyükşehir Belediye Başkanımız bu konu üzerinde durdu ve şu anda Mut'a 3 tane faal durumda süt hayvancılığı yapan kooperatiflerimize 3 soğutma tankı gönderdi” diye konuştu.

“Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında çok büyük yatırımları var”

Kemerli ve Karadiken Mahalleleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Abdulkadir Kaya ise şunları söyledi:

“Bizim 5 tonluk süt tankımız vardı. Fakat bizim sütümüz 8 ton. Bize yeterli gelmediği için 5 tonluk bir soğutma tankı gönderdi Başkanımız. Sağ olsun. Bizim 136 üyemiz var. Aktif hayvancılık yapan 90 küsur ailemiz var. 2009'da başladığımızda 112 hayvanımız vardı. Bugün itibariyle 2 bin civarı hayvanımız var. Bütün ailelerimiz ekonomik olarak katkı sağlıyor. Çocuklarımız sütünü içiyor, yoğurdunu yiyor. Ekonomik olarak halk faydalanıyor. Bizim Karadiken ve Kemenli köylerinde hayvancılık, kayısıcılığın da, zeytinciliğin de, sebzeciliğin de önünde geliyor. Hala talep de artıyor. Hayvancılıkla ilgili sıkıntıları herkes biliyor, şartlar belli ama biz inadına üretiyoruz, inadına üretmeye devam ediyoruz. Çünkü üretmeden yaşayan toplumlar yok olmaya, her şeylerini kaybetmeye mahkumdur. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarım alanında çok büyük yatırımları var. Gerçekten herkes görüyor, herkes Sayın Vahap başkanımızı ve ekibini takdir ediyor.”

Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne de süt tankı teslim edildi

Tanklardan biri de Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne teslim edildi. Tarsus’a bağlı Alibeyli Mahallesi’ndeki çiftlikte Birlik tarafından kullanılan toplama merkezine monte edilen tank, süt üreticilerinin hizmetine sunuldu.

Tarsus Süt Üreticileri Birliği Başkanı Danyal Avşar, “Geçtiğimiz günlerde üreticilere ryegrass olarak adlandırılan kaba yem tohumu desteği sağlanmasının ardından, şimdi de Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in hayata geçirdiği proje ile Tarsus Süt Üreticileri Birliği’ne ait toplama merkezine 3 tonluk süt tankı gönderilmiştir. Son bir ay içerisinde hem yem desteği, hem de süt tankı desteği verilmesi, bu zor günlerde bizim için büyük anlam ifade etmektedir” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.