BÜYÜKŞEHİR’İN ÖĞRENCİ ÇALIŞMA MERKEZİ’NDE ÇAY, KAHVE VE İNTERNET ÜCRETSİZ

MERSİN HABER/ Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Adnan Menderes Bulvarı’ndaki Öğrenci Çalışma Merkezi, öğrencilere ücretsiz çay, kahve ve internet eşliğinde konforlu bir çalışma ortamı sunuyor. Haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nden günlük ortalama 60 öğrenci faydalanıyor.

Eğitim Yayın: 25 Ocak 2022 - Salı - Güncelleme: 25.01.2022 10:50:10
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde hizmet veren Öğrenci Çalışma Merkezi’nde öğrencilere sessiz ve konforlu bir çalışma ortamı sunuluyor. Günlük ortalama 60 öğrencinin faydalandığı Öğrenci Çalışma Merkezi’nde ücretsiz çay, kahve ve internet hizmetleri de yer alıyor.

Haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında açık

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde Kasım Ekenler Sitesi arkasındaki Öğrenci Çalışma Merkezi, Pazar günü hariç, haftanın 6 günü 08.00-19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Öğrencilerin tüm hizmetlerinden ücretsiz yararlandığı Merkez’de zengin bir kütüphane, konforlu çalışma alanları ve mini mutfak yer alıyor. Öğrencilerin HES koduyla alındığı Öğrenci Çalışma Merkezi, düzenli olarak temizlenip dezenfekte ediliyor. Bu sayede öğrencilere sağlıklı bir çalışma ortamı da sunuluyor.

Nazım Hikmet’ten Oğuz Atay’a zengin bir kütüphane

Öğrenci Çalışma Merkezi’ni kimi öğrenci ders çalışmak için kimi ise kitap okumak için değerlendiriyor. Okuma köşelerinde kitap okuyan öğrenciler, Merkez’deki zengin kütüphaneden Nazım Hikmet, Oğuz Atay ve Zülfü Livaneli gibi usta yazarların kitaplarına ulaşabiliyor. Çalışma masalarında ise öğrenciler ücretsiz internetle sınavlara rahat bir şekilde hazırlanma olanağı buluyor.

Çaylar ve kahveler Büyükşehir’den

Öğrenci Çalışma Merkezi’nin önündeki çim alanlarda ise konsepte uygun heykeller yer alıyor. Öğrenciler yaz aylarında heykellerin bulunduğu çim alana yerleştirilen armut koltuklarda ders çalışıp kitap okuyabiliyor. Merkez’deki mutfakta yer alan ücretsiz çay-kahve, buzdolabı ve mikrodalga olanakları ise öğrencilere ev ortamı tadında bir çalışma alanı sağlıyor.  

“Özellikle evinde ders çalışma ortamı olmayan öğrenciler için çok faydalı bir yer”

Öğrencilere elverişli bir çalışma ortamı sunduklarını vurgulayan Büyükşehir Belediyesi Öğrenci Çalışma Merkezi’nin Sorumlusu Cansu Baytek, “Öğrencilerimiz gelip burada ders çalışıyorlar. Burası temiz, nezih, sessiz, sakin bir ortam. Öğrencilerin tamamen ders çalışmasına odaklı bir yer ve bunun için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Sessizlik içerisinde, özellikle evinde ders çalışma ortamı olmayan öğrenciler için çok faydalı bir yer. Aile ortamı gibi. Zaman içerisinde öğrenciler kendi aralarında da kaynaştıktan sonra tamamen ev ortamına dönüşüyor. Bütün öğrencilere her zaman kapımız açık. Bekliyoruz” dedi.

“Hemen hemen her kademeden öğrenci var”

Doktora öğrencisi Mehmet Zeki Fırat, 1 yıl önce Öğrenci Çalışma Merkezi’ni keşfettiğini ve müdavimi olduğunu belirterek, “Hemen hemen her kademeden öğrenci var. Lise talebesi var. Liseyi bitirmiş, sınava hazırlanan öğrenciler var. Lisanstan gelen arkadaşlarımız var, yüksek lisansta olan arkadaşlarımız var. Aynı zamanda doktoradan arkadaşlarımız var. Zaman zaman buraya gelip tanıştığım akademisyenler de var. Buraya makale veya tez yapmaya gelen akademisyenler de var. Kütüphaneler zaten toplumda en nadide yerlerden bir tanesidir” diye konuştu.

“Her şey tamamen ücretsiz ve merkezi bir yerde”

Yüksek lisans öğrencisi Sebile Aktekin ise 7-8 aydır Öğrenci Çalışma Merkezi’nden faydalandığını vurgulayarak, “Her şey tamamen ücretsiz ve merkezi bir yerde. Benim evim biraz uzakta, Akbelen’de olmasına rağmen oradan buraya her gün gidip geliyorum. Geldiğimizde her zaman etraf temiz. Herhangi bir ücret yok, hatta bize sunulan ekstralar var. Çay-kahve sınırsız, ücretsiz. İnternetimiz var, yemeğimizi evden getirip dolabımıza katıyoruz. Isıtabiliyoruz. Her imkanımız var” ifadelerine yer verdi.

Üniversite hazırlık öğrencisi Melek Oktay da derslerine 5 aydır Öğrenci Çalışma Merkezi’nde çalıştığını belirterek, “Bir adım ötede zaten deniz var. Bir adım ötede yeşil alan. Daha ne istenebilir ki. Gayet güzel. Öğrencilerin kendilerini rahat hissedebildikleri ikinci bir ev. Böyle yerlerin artırılmasını gerçekten çok istiyorum” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.