BÜYÜKŞEHİR’İN VETERANLAR NAFTALİN LİGİ İÇİN KURALAR ÇEKİLDİ

Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Form Geçici, Klas Kalıcı’ sloganıyla başlattığı ‘Veteranlar Naftalin Ligi’nin kura çekimi yapıldı. 18 Ekim’de başlayacak ve 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde sona erecek ligde, 45 yaş üstü erkeklerden oluşan 15 takım kıyasıya mücadele edecek. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, ilk kez düzenledikleri etkinliği geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Yayın: 25 Eylül 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 25.09.2021 11:03:00
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi’nin ‘Form Geçici, Klas Kalıcı’ sloganıyla başlattığı ‘Veteranlar Naftalin Ligi’nin kura çekimi yapıldı. Çekilen kura ile fikstürün belirlendiği ligde, toplam 15 takım kıyasıya mücadele edecek. 18 Ekim’de başlayacak olan lig, 3 Ocak Mersin’in Kurtuluş Günü’nde final yapacak. Lig sayesinde pandemi sürecinde hareketten uzak kalan 45 yaş ve üstü sporcuların yetenekleri yeniden gün yüzüne çıkacak.

Veteranlar, sahanın tozunu attıracak

Veteranlar Naftalin Ligi’nde turnuva maçları 7 oyuncu ve 1 kaleci olmak üzere toplam 8’er kişilik takımlar halinde oynanacak. Macit Özcan Spor Tesisleri’nde 25’er dakikalık 2 devre halinde oynanacak maçlar, komitenin belirleyeceği hakemler tarafından yönetilecek. Fair play’in ön şart olduğu turnuvada müsabakalar için belirlenen kuralların dışında bir durum gelişirse Türkiye Futbol Federasyon’un oyun kuralları geçerli olacak. Maçlar 5’erli 3 grup halinde, tek devreli lig usulüne göre oynanacak.

“Bu yıl ilk kez düzenleyeceğiz, geleneksel hale getireceğiz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ahmet Tarakçı, turnuvayı geleneksel hale getireceklerini belirterek, “Pandemi sebebiyle uzun zamandır hareketsiz kalan yaşlı delikanlılarımızı bu ligde toplamayı ve bunu Naftalin Ligi adı altında yapmayı düşünüyoruz. Naftalin, bizim çok değer verdiğimiz eşyalarımızı korumak için kullandığımız bir nesnedir. Naftalin Ligi’ni 45 yaş üstü arkadaşlarımız için çok değerlisiniz manasında oluşturduk. Bu yıl ilk kez düzenleyeceğiz, geleneksel hale getireceğiz. İlk yılımızda 15 veteran takımımız başvurdu” dedi.

“Gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar direkt üst tura çıkacak”

Kura çekilişinde grupların hangi kurallar çerçevesinde yarışacaklarını anlatan Tarakçı, “Bugün başvuran takımlarımız için gruplar oluşturduk. Üç grupta, 5’er takım şeklinde oynatacağız. Gruplarında birinci ve ikinci olan takımlar direkt üst tura çıkacak. Pazartesi, çarşamba, cuma günleri saat 18.00’de oynatmayı planlıyoruz. Ayın 18’inde de başlatacağız. Finali, Mersin’in Kurtuluş Günü olan 3 Ocak‘ta yapmayı düşünüyoruz” diye konuştu.

“Dostluk ve yaşam boyu spor olan felsefemize bir katkı sunacak”

Silifke Masterler Vateranlar Takımı oyuncusu Ahmet Sadak, düzenlenen turnuvanın hem arkadaşlıklarını pekiştireceğini hem de sağlıklı bir hayat sürmelerine katkı sunacağını ifade ederek, “Bu güzel etkinlikte bulunmaktan zevk ve onur duyuyoruz. Dostluk ve yaşam boyu spor olan felsefemize bir katkı sunacak. Eski arkadaşlarımızı tekrar görme imkânı sağlayacak ve dostluklarımızı pekiştirerek, sağlıklı bir hayat sürmemize bir faydası olacak. Bundan dolayı mutluyuz. Böyle etkinliklerin devamını diliyoruz. Bizim için önemli olan dostluk ve spor olduğu için iyi takım, kötü takım fark etmez” dedi.

“Sağlıklı bir yaşam için spor şart”

Ömür Veteranlar Takımı oyuncusu Ramazan Tosun, takım adına çekilişe katılarak, “Çok güzel bir turnuva olacağı inancındayım ve herkese de başarılar diliyorum. Biliyorsunuz burada kurallar var; 76 doğumlu ve büyük olacak. Biz 60 yaş üstü olarak giriyoruz. Yaşlı bir takıma sahibiz ama buradan şunu söyleyeyim; biz en centilmen takım olacağız. Sağlıklı bir yaşam için spor şart” ifadelerine yer verdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.