BÜYÜKŞEHİR İTFAİYESİ’NDEN TARSUS KAYMAKAMLIK BİNASINDA TATBİKAT

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, Tarsus Kaymakamlık hizmet binasında yangın tatbikatı gerçekleştirdi.

Gündem Yayın: 13 Ekim 2020 - Salı - Güncelleme: 13.10.2020 15:37:00
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus Kaymakamlık binasında görevli personellerin katılım gösterdiği ve bina içinden başlayarak bahçeye kadar devam eden tatbikatı kaldırımdan geçen vatandaşlarda ilgiyle izledi.

Son dönemlerde sıklıkla yaşanan yangın olaylarına müdahale ederek vatandaşların can ve mal güvenliğini korumaya çalışan Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, bir taraftan da yurttaşları, yangın oluşmaması için yapması gerekenler, yangın esnasında nasıl davranılması gerektiği ve kurtarma çalışmalarında neler yapılacağı konularında da bilinçlendirmeye devam ediyor.

Bu kapsamda da Tarsus Kaymakamlık binasında düzenlenen tatbikata tüm personel katılarak detaylı bilgi aktarıldı.

Senaryo gereği binada çıkan yangının ardından, ihbar üzerine olay yerine gelen Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği ekipleri, bir taraftan alevlere müdahale ederken, bir taraftan da tahliye işlemlerine ve içeride mahsur kalan yaralıların kurtarılması için çalışma yürüttü.

İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Şube Sorumlusu Kenan Demirpolat’ın bizzat yönettiği tatbikatta, Büyükşehir İtfaiyesi Arama Kurtarma ekipleri tarafından, Kaymakamlık personellerine yangından korunma yolları, yangın tüpü kullanımı ve tahliye işlemleri hakkında teorik ve pratik bilgiler verildi.

Tatbikatta, yangından korunmanın en iyi yolunun, olay meydana geldikten sonra değil, öncesinde tedbir almak olduğu ifade edilirken, özellikle yangın tüpünün kullanımı konusunda verilen pratik eğitim ilgi gördü.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Tarsus Grup Amirliği, bünyesinde bulunan 87 personel ile Tarsus merkez başta olmak üzere Bağlar, Gülek, Yenice ve Çamlıyayla ilçe istasyonlarında, 13 yangın ve kurtarma olaylarına müdahale aracıyla çalışma yürüterek, can ve mal kaybının en aza indirilmesi için 7 gün 24 saat mesai harcıyor.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.