BÜYÜKŞEHİR, KENTİN EN ÜCRA NOKTASINDAKİ VATANDAŞLARA EL UZATMAYA DEVAM EDİYOR

Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla İlçesi’ne bağlı Sarıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve imkanı olmadığı için çadırda kalan Emine Tek’i sağlık kontrolünden geçirdi.

Sağlık Yayın: 23 Ocak 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 23.01.2021 10:47:26
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, özel gereksinimli ve ileri yaş almış yurttaşlara sağlık ve bakım hizmetleri götürmeye devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, Çamlıyayla İlçesi’ne bağlı Sarıkavak Mahallesi’nde yaşayan ve uzun yıllar önce eşini kaybeden 76 yaşındaki Emine Tek’i sağlık kontrolünden geçirdi.

İmkânı olmadığı için çadırda kalan Emine Tek’e ulaşan Büyükşehir Belediyesi Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, tansiyon ve şeker ölçümü de gerçekleştirdi. Tek’e sağlık konusunda şikâyeti olup olmadığı sorulurken, kronik rahatsızlıkları olduğu belirlenen Emine Tek’in kontrol sırasında oldukça heyecanlı olduğu görüldü.

“Sağlığı açısından alınması gereken önlemleri konuştuk”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı evde sağlık ve bakım hizmetleri biriminde görevli Dr. Ufuk Bakmaz, Emine Tek’in sağlık durumu hakkında bilgi vererek, “Teyzemizin genel durumunu değerlendirmeye ve sağlık kontrolünü yapmaya geldik. Genel bir fizik muayenesi yaptık. Sağlığı açısından alınması gereken önlemleri konuştuk” dedi.

İhtiyaç sahibi her vatandaşa evde bakım hizmeti verdiklerini kaydeden Bakmaz, “Biz sadece Mersin’in şehir merkezinde değil, Çamlıyayla gibi, Tarsus gibi, Erdemli gibi uzak yerlere, ilçelerimize, bunların köylerine; bize başvuran hastalarımıza veya ihtiyacı olduğu haberini aldığımız insanlarımıza sağlık ve evde bakım hizmeti götürüyoruz” diye konuştu.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ekipleri tarafından durumu değerlendirilen ve kaldığı yerden alınan Emine Tek ise uygun bulunacak bir huzurevine yerleştirilmek için şehir merkezine götürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.