BÜYÜKŞEHİR’LE LABİRENT ORYANTİRİNG ETKİNLİĞİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’nda gerçekleştirdiği etkinlikler, 7’den 70’e herkesi hareket ettiriyor. Hafta kapsamında gerçekleştirilen bir diğer etkinlik de ‘Labirent Oryantiring’ oldu.

Yayın: 20 Eylül 2022 - Salı - Güncelleme: 20.09.2022 20:30:15
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Oryantiring; harita yardımı ile yön bulmayı içeren, farklı arazi koşullarında zamana karşı yapılan bir spor dalı. Labirent oryantiring ise araziden ziyade daha izole bir alanda, her yaş grubundan katılımcının yapabileceği bir navigasyon çalışması özelliği gösteriyor.Büyükşehir Belediyesi’nin Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda hazırladığı labirentoryantiringekatılan gençler, en kısa sürede ve doğru sırayla labirent içerisindeki noktalara ulaşmak için mücadele etti.

“Oryantiring, doğada satranç oynamak gibi”

Mersin Oryantiring İl Temsilcisi Feryal Muştu, “Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonunda, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında küçük bir labirentoryantiringi yapıyoruz. Her türlü arazide yapılabilen, sporcuların kendileri için belirlenen hedefleri sırasıyla ve en kısa zamanda bulmaya çalıştığı bir spor dalı. Bu sporu yapabilmek için, mutlaka etkinlik yapılacak alanın haritasının çizilmesi gerekiyor. Haritası çizilen arazide hedefler atılıyor, o hedef noktaları da harita üzerinde yuvarlak içine alınıyor ve üzerine de gitmesi gereken sıra numarası veriliyor. Onun dışında doğada yapılan bir spor dalı olduğu için doğayı tanıyor, çevreyi tanıyor. Herkese tavsiye edebileceğimiz bir spor dalı. Doğada satranç oynamak diyoruz. Her yaştan insanın yapabileceği bir spor dalı”

“Oryantiring 7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor”

7 yıldır oryantiring sporu ile ilgilendiğini ifade eden Bilge KağanOkur,“Oryantiring,7’den 70’e herkesin yapabileceği bir spor. Yarışmalara katıldım, dereceler aldım.İlk başladığımda bende yapamıyordum. Sonradan yapmaya ve dereceler almaya başlayınca keyiflenmeye başladım. Basket oynuyorum, o kadar şey yaptım, ama hiçbirinde aradığım ortamı bulamamıştım. Oryantiring sayesinde buldum. Herkes çok samimi, çok sempatik, birine karşı rekabet ortamı yok. Herkes arkadaşça birbirine yardım ediyor. Antalya olsun, İzmir olsun, Ankara olsun Türkiye'nin her yerinde arkadaşım var oryantiring sayesinde” dedi.

Sefa Çetin Ünal, öğretmeninin yönlendirmesiyle oryantiring sporuna başladığını söyleyerek, “Çok eğleniyorum, çok güzel. Daha önceden DE denemiştim. Hedeflerin hepsini buldum, hepsini doğru yaptım” ifadelerine yer verdi.

Mustafa Atfe ise “Çok iyi geçti. Memnun oldum. Böyle etkinliklerin devamını isterim” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.