BÜYÜKŞEHİR PERSONELİ DOĞRU İLK YARDIMI ÖĞRENİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, bir yıl önce hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor. Eğitimlerle, personelin temel sağlık bilgisinin artması, ilk yardım bilgi ve becerisini kazanarak doğru ve bilinçli ilk yardım yapabilmesi amaçlanıyor.

Sağlık Yayın: 06 Mart 2021 - Cumartesi - Güncelleme: 06.03.2021 09:52:42
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz yıl Mart ayında hizmete açtığı ‘İlk Yardım Eğitim Merkezi’ ile personelini acil durumlara karşı hazırlıyor. Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde, İl Sağlık Müdürlüğü’nden ruhsatlı bir şekilde açılan İlk Yardım Eğitim Merkezi ile personel eğitim almaya ve acil durumlar için bilinçlenmeye devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ek hizmet binasında yer alan, 6 eğitmen ve bir mesul müdürün bulunduğu İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele verilecek eğitim planı hazırlanıyor.

Eğitimi tamamlayanlar onaylı ilk yardım sertifikası alıyor

Oluşabilecek kazalarda ölüm ve sakatlık riskinin azalması için ilk yardım eğitimine önem veren Mersin Büyükşehir Belediyesi, her geçen gün eğitim alan personel sayısını artırıyor. Eğitimler 16 saat sürüyor ve eğitimi başarıyla tamamlayanlar Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı ilk yardım sertifikası alıyor.

İlk Yardım Eğitim Merkezi’nde personele; temel ilk yardım uygulamaları, hasta, yaralı ve olay yerinin değerlendirilmesi, temel yaşam desteği, kanamalar, yaralanmalar, yanık, sıcak çarpması ve donma durumlarında ilk yardım, kırık, çıkık ve burkulmalar, bilinç bozuklukları, zehirlenmeler, hayvan ısırıkları, göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçması, boğulma ve hasta taşıma teknikleri konularında ilk yardım eğitimleri veriliyor.

Amacımız halka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak”

Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi’nde İlk Yardım Eğitmeni olarak görev yapan Sonay Kılıç, olası kazalarda sağlık ekipleri gelene kadar yapılan ilk yardımın hayati önem taşıdığını vurguladı. Amaçlarının personelin acil durumlarda müdahale bilgi ve becerisini artırmak olduğunu vurgulayan Kılıç, “İlk yardımda temel nokta eğitim almış kişiler tarafından yapılması. Bizim de amacımız tüm personelimize ilk yardım eğitimleri vererek halka dokunduğumuz her noktada bilgi, beceri ve tecrübesi olan bir ekip kurmak. Parkta, okulda, sokakta, iş yerlerinde, otobüste oluşabilecek istenmeyen kazalarda acil sağlık hizmetlerine ulaşana kadar etkili ve doğru müdahalelerle insanların hayata tutunmalarına yardımcı olmak” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.