BÜYÜKŞEHİR, TAŞÇILI MAHALLESİ’NİN SORUNLARINI BİR BİR ÇÖZÜYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü, sorumluluk alanında bulunan 193 mahalleye hizmet götürmeye devam ediyor. Ovadan merkeze, kırsaldan en dezavantajlı mahalleye kadar özellikle asfalt konusunda geniş çaplı çalışma yürüten Büyükşehir ekipleri, kırsalda yer alan Taşçılı mahallesinin yolunda da sıcak asfalt ve yer yer yama çalışması gerçekleştirdi. Taşçılı mahalle sakinlerinin toplu ulaşım talepleri de olumlu karşılandı. Yeni hafta ile birlikte Büyükşehir toplu taşıma araçları Taşçılı mahallesinde seferlere başlayacak. Taşçılı Mahallesi’ni ziyaret eden Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, “Başkanımız sayın Vahap Seçer, Tarsus’tan Çamlıyayla’ya, Mut’tan Anamur’a kadar ayrım yapmadan tüm ilçelere, tüm mahallelere hizmet götürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli halkımızın yol, ulaşım ve su sorunları başta olmak üzere, diğer beklentilerinizi bir bir karşılıyoruz. On yıllardır çözülmemiş sorunlar vardı. Elbette bunları bir anda ortadan kaldırmak kolay değil. İyi bir planlama ile başta grup yolları olmak üzere bağlı mahallelerin yol sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Siz değerli vatandaşlarımıza ait olan kamu kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Kısacası sizin olanı sizlere hizmet olarak veriyoruz” dedi.

Gündem Yayın: 26 Eylül 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 26.09.2020 20:47:08
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Özellikle yaz aylarının gelmesiyle birlikte sorumluluk bölgesinde bulunan bağlı mahalle grup yollarında yaşanan problemleri bir bir ortadan kaldıran Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri, çalışmalarına durmaksızın devam ediyor.

Çamlıyayla’da Talıç yolu, Ulumeres ile Hapkapanı mevkilerinde ve Ergene bölgesinde asfaltlama yapan, Tarsus’ta ise merkez Şahin Mahallesi ve Yeşilevler Mahallelerinde, Yaramış-Çöplü-Kefeli, Pirömerli-Boztepe-Böğrüeğri ile Karayayla-Muratlı grup yollarında, Karabucak içinden geçen Yeşiltepe-Özel Bahşiş grup yolunda asfaltlama çalışması yürüten Büyükşehir ekipleri, 193 mahalleye hizmet götürmeyi sürdürüyor.

Büyükşehir Belediyesi yol yapım ve bakım ekipleri, Tarsus’a bağlı kırsal mahalleler arasında yer alan Taşçılı mahallesi yolunda sıcak asfaltlama ve yer yer yama çalışması gerçekleştirdi.

Önce heyelandan zarar gören nokta onarıldı

Taşçılı mahalle yolunda geçtiğimiz yıl yaşanan aşırı yağış ve heyelan nedeniyle çökme oluşan noktalarda Büyükşehir ekipleri, önce duvar örme, büz boru yerleştirme ve sıkıştırma işlemi gerçekleştirdi. Ardından yol üzerinde sıcak asfaltlama ve yama çalışması yürütüldü.

Çalışmaları yerinde inceleyen ve ardından Taşçılı Mahallesini ziyaret eden Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi ve Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Muhtar Ahmet Yörük ve mahalle sakinleriyle sohbet etti. Boltaç, Taşçılı mahalle yolunda gelecek yıl sathi kaplama yapılmasının planlandığını söyledi.

“Bu daha başlangıç, birçok hizmet gelecek”

Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in ayırmadan ve ayırt etmeden, tüm ilçelere hizmet götürdüğünü kaydeden Koordinasyon Sorumlusu Ali Boltaç, “Başkanımız sayın Vahap Seçer, Tarsus’tan Çamlıyayla’ya, Mut’tan Anamur’a ayrım yapmadan tüm ilçelere, tüm mahallelere hizmet götürüyor. Büyükşehir Belediyesi olarak siz değerli halkımızın yol, ulaşım ve su sorunları başta olmak üzere, diğer beklentilerinizi bir bir karşılıyoruz. On yıllardır çözülmemiş sorunlar vardı. Elbette bunları bir anda ortadan kaldırmak kolay değil. İyi bir planlama ile başta grup yolları olmak üzere bağlı mahallelerin yol sorunlarını ortadan kaldırıyoruz. Diğer hizmetlerimizi de aksatmadan yürütüyoruz. Siz değerli vatandaşlarımıza ait olan kamu kaynaklarını en iyi şekilde değerlendiriyoruz. Kısacası sizin olanı sizlere hizmet olarak veriyoruz. Bu daha başlangıç. Pek çok hizmet gelecek” diye konuştu.

Otobüs talebi de karşılanacak

Vatandaşlarla sohbet sırasında gelen “Ulaşım konusunda sıkıtı yaşıyoruz, otobüs istiyoruz” talebi üzerine Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, talebi olumlu karşıladı ve yeni hafta ile birlikte Taşçılı’ya da Büyükşehir toplu taşıma araçlarının sefer başlatacaklarının müjdesini verdi.

Mahalle de bazı noktalarda yaşanan su sorunuyla ilgili de çalışma yapılacağını kaydeden Ali Boltaç, Atatürk büstü talebini de karşılayacaklarını ifade etti.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.