ÇIRAK ÖĞRENCİLERE ÖDENEN ÜCRETLER, DEVLET KATKISI OLARAK İŞLETMELERE GERİ ÖDENECEK

MEB ve TOBB arasında Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü imzalandı. 10 Ağustos 2022 tarihinde TOBB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan Mesleki Eğitim Merkezleri İş Birliği Protokolü ile ülkemizin nitelikli işgücüne katkı sağlayan Mesleki Eğitim Merkezlerinin alt yapısını güçlendirmek amacıyla, TOBB ve Oda-Borsa camiasının talebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bazı düzenlemeler yapılmıştır.

Ekonomi Yayın: 01 Eylül 2022 - Perşembe - Güncelleme: 01.09.2022 10:29:14
Editör -
Okuma Süresi: 56 sn.
Google News

Söz konusu protokole ait yapılan mevzuat düzenlemelerinin getirdiği yeniliklerde, Mesleki Eğitim Merkezleri zorunlu örgün ortaöğretim kapsamına alınmış,öğrenciler fark derslerini kendi okullarında alarak Meslek Lisesi diploması alabilme imkanı tanınınmış, haftada bir gün okulda teorik eğitim dört gün ise sözleşme imzaladıkları işletmede beceri eğitimi almaları düzenlenmiş, öğrencilerin iş kazası ve meslek hastalığı ile hastalık sigorta primleri, eğitim süresi boyunca devlet tarafından karşılanması düzenlenmiştir.

Yapılan mevzuat düzenlemelerinde dikkat çekici en önemli konulardan biri ise, İşverenler tarafından 9, 10 ve 11. sınıf çırak öğrencilere asgari ücretin %30’undan (1.650 TL.) ve 12. sınıf kalfa öğrencilere ise asgari ücretin %50’sinden (2.750 TL.) az olmamak üzere ödenen ücretlerin Devlet Katkısı olarak işletmelere geri ödenerek işletme üzerindeki maddi yük tamamen kaldırılmıştır.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.