DSİ ANAMUR’U TAŞKIN ZARARLARINDAN KORUYACAK

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak ve musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak için sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkarken, yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için de tüm gücüyle çalışıyor.

Gündem Yayın: 12 Eylül 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 12.09.2022 10:00:24
Editör -
Okuma Süresi: 59 sn.
Google News

Mersin ve ilçelerinde son dönemde yapılan taşkın koruma tesisleri ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini güvence altına alınıyor.

Mersin Anamur İlçesi “Dragon Çayı ve Çeltikçi Deresi Islahı 1. Kısım” işi kapsamında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Lütfi Akca; “Sağ ve sol sahilin her ikisinde; 0+000 Km ile 0+900 Km arası taş tahkimatı tamamlanmış olup çalışmalara devam edilmektedir. Birinci kısım ıslah kapsamında 0+000 km ile 1+400 km arası ıslahı gerçekleştirilecektir.” ifadelerini kullandı.

Mersin İli, Anamur İlçesinde oluşabilecek taşkın zararlarının önüne geçilebilmesi maksadıyla projenin hayata geçirildiğini vurgulayan Genel Müdür Akca; “Dragon Çayı’nda trapez kesit taş tahkimatı ve beton ağırlık duvar tipinde ıslah inşaatı yapılmaktadır. Çalışmaların tamamlanmasıyla Anamur İlçe Merkezi’nin ve tarım alanlarının olası taşkınlardan korunması hedeflenmektedir.” dedi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.