Dünya şampiyonları Türkiye’de buluşuyor

Antalya, dünyanın en büyük karma dövüş organizasyonuna hazırlanıyor. Dünyanın en önemli kafes dövüş organizasyonlarını düzenleyen Amerikan UFA’nın Türkiye temsilcisi Hand İn Hand Group, 17 Haziran 2021’de Antalya Cosmopolitian Nirvana Otel’de dünya şampiyonlarını ağırlayacak.

Yayın: 03 Haziran 2021 - Perşembe - Güncelleme: 03.06.2021 13:13:30
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

12 ülkeden ayrı ayrı sporcuların katılacağı ‘UFA World Mix Fight’ organizasyon gecesinde dünya şampiyonluğu kemeri sahibini bulacak. Organizasyonda Türkiye’nin 3 büyük sporcusu da maçlara çıkacak. Dünya Karma Dövüş Sanatları (MMA) Mix Fight şampiyonu ve aynı zamanda kemer sahibi Bayram Yalçın, kemerini koruma mücadelesi verecek. MMA Türkiye ve Balkan Şampiyonu Hamdi Kuzgun şampiyonluk kemeri için yarışacak. Avrupa’da bir çok başarılara imza atmış Koray Cengiz de dünya şampiyonluk kemeri için kafeste mücadele edecek.

TÜRKİYE İÇİN BÜYÜK ORGANİZASYON

Sporcular, unvan kemerlerini korumaya çalışacak ve daha büyük organizasyonlar için kapıları aralayacak. 12 sporcunun yer alacağı ve aralarında Azerbaycan’dan ‘Dünya Şampiyonu’ Bahran Rajabzadeh, Türkiye’den ‘Avrupa Şampiyonu’ Mehmet Özer, Irak’tan ‘Asya Şampiyonu’ Reyad Hamzah gibi ün yapmış değerli sporcular da gecede yarışacak. Dünyanın dikkatlerinin üzerinde toplanacağı büyük yarışla ilgili bilgi veren organizasyon sorumlusu Şenay Yalçın, “Halkımız her ne kadar kafes dövüşüne soğuk baksalar da aslında sporcularımızın sağlığı ve güvenliği açısından önem taşıyor. Çünkü yerde güreş ve jujitsu dövüşü yapıldığı için ring ipleri bu sporda çok sağlıklı görünmüyor. Kafes dövüşünün şiddetle anılmasını kabul etmiyoruz. Bu gecenin ülkemiz için muhteşem olacağına inanıyoruz” dedi.

17 HAZİRAN’DA BAŞLIYOR

Gençleri spora teşvik etmek için bu organizasyonun güzelliğini tüm dünyaya kanıtlamak istediklerini ifade eden Yalçın, “Gecede müsabakaya katılacak olan 12 sporcumuz birbirinden değerli ve dünya çapında isim yapmış isimlerdir” diye konuştu. Organizasyonla ilgili 16 Haziran 2021 Çarşamba günü saat 16.00’da aynı otelde basın toplantısı düzenleyeceklerinin bilgisini veren Yalçın, müsabakaların 17 Haziran Perşembe günü saat 20.00’da canlı yayınla başlayacağını söyledi. Türkiye ve Avrupa olmak üzere dünyanın tüm otoritelerinin Antalya’daki geceye kilitleneceğini dile getiren Şenay Yalçın, tüm sporcularla yakından ilgileneceklerini, geceyi en iyi şekilde sonlandıracaklarını, tüm dünyaya sporun örnek yönü ile Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği gibi ‘sporcunun, zeki, çevik ve ahlaklısı’nı Türkiye’den dünyaya taşıyacaklarını sözlerine ekledi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.