FASON ŞİRKETLERLE VURGUN YAPAN ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Kurdukları fason şirketlerle 14 farklı ilde milyonlarca liralık vurgun yapan çete çökertildi.KOM ekipleri 110 şüpheliden 79’unu yakaladı. Aralarında kamu çalışanları ve banka personellerinin de olduğu şüphelilerden 27’sinin serbest bırakıldığı, 52’sinin ise Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edileceği bildirildi.

Asayiş Yayın: 01 Haziran 2021 - Salı - Güncelleme: 01.06.2021 19:09:10
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmada Fason (resmiyette kurulu bulunan ancak faaliyet göstermeyen işyeri) şirket kurdukları, bu şirketlerle alakası olmayan şahısları para karşılığında SGK’lı çalışan gösterdikleri tespit edilen çok sayıda şüpheli yakalandı.

Yapılan incelemelerde fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterilen şahıslara İŞKUR üzerinden pandemi döneminde verilen İşsizlik ödemesi adı altında her ay 1.168 TL para yardımı aldırdıkları, aynı şekilde şahısları İş Başı Eğitim programına dahil ederek, İŞKUR tarafından şahıslara aylık ödenen 600 TL İş Başı Eğitim ödemelerini aldırdıkları tespit edilen şüphelilerin, kurmuş oldukları fason şirketler üzerinden naylon fatura düzenleyerek, gelir giderlerini kanuna uygun göstermeye çalışarak 213 Vergi Usul Kanuna Muhalefet suçunu işledikleri de ortaya çıktı.
 
Çalışmalarını derinleştiren ekipler, şüpheliler tarafından fiili çalışması olmadan SGK’lı gösterdikleri şahıslara usulsüz (bireysel kredi kartı, ticari kredi kartı, avans kredi, bireysel kredi) kullandırdıkları ve bu kredi kullandırma karşılığında kredi kullanan şahıslardan %10-20 arası komisyon aldıkları da belirlendi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.