GELECEĞİN HALTERCİLERİ ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kır Çiçekleri”, halter branşında sürdürdükleri çalışmalarıyla umut veriyor. Kısa süre içerisinde neredeyse kendi kiloları kadar ağırlığı kaldıran 9 sporcu, büyük bir azim ve disiplinle çalışmalarını sürdürüyor. Halter sporcularından Nesrin Başaran, olimpiyat şampiyonu olmayı hedeflediğini söyleyerek, “Nasıl Naim Süleymanoğlu erkeklerde olimpiyat birincisi olduysa ben de kızlarda onun gibi olmak istiyorum” diye konuştu.

Yayın: 20 Mart 2022 - Pazar - Güncelleme: 20.03.2022 13:43:11
Editör -
Okuma Süresi: 5 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Kır Çiçekleri” projesi kapsamında eğitim hayatlarına devam eden kız öğrenciler, yetenekleri doğrultusunda ilerledikleri spor branşlarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Halter branşında ilerleyen 9 sporcu, kısa süre içerisinde neredeyse kendi kiloları kadar ağırlığı kaldırmaya başladı. Halterde iddialı olan sporcular, Türkiye Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Onlarca kiloluk ağırlıkları taşıyan minikler

Halter branşında eski milli sporcu ve Kır Çiçekleri Halter Antrenörü olan Süleyman Altuğ, Kır Çiçekleri’nde Nesrin Başaran’ı halter branşında eğitirken, 6 aydır bu branşta yeteneği olan diğer öğrencilere de eğitim verdiğini söyledi. Altuğ, “Ben burada Nesrin’e antrenman yaptırırken Nesrin’den şevklenen diğer çocuklarımızı da haltere başlattık. Bu ay Minikler Türkiye Şampiyonası olacak. Nesrin madalya alacak inşallah. Nesrin’in yaş grubunda olan Reyhan Opçin ve Ecrin Sakar yine madalyaya yakınlar. Nesrin şu anda 25 koparma, 40 kilo silkme yapmakta. Yine Ecrin 25 koparma, 35 silkme yapmakta. Reyhan 25 koparma, 35 silkme yapmakta. İnşallah bu kızlarımızla ilk yarışmamızda madalya almayı hedefliyoruz. Bu kızlarımızın dışında 2, 3 kızımız daha var. Onlar biraz daha geç başladılar ama onlar da inşallah ilk 5’te, 6’da yer alacaklar” dedi.

“Hedefimiz milli takımlara sporcu yollamak”

Altuğ, 9 çocukla azim ve disiplinle çalışmalara devam ettiklerini belirterek, “Miniklerde şu an 6 sporcumuz var. Bir üst kategori U15’te 3 çocuğumuz var ama bu sayı giderek çoğalacak. Çünkü halter branşı Mersin'de yok. 18 yıldır Tarsus’ta var. İnşallah burada biz Mersin’de başlatıp Kır Çiçeklerimiz adına başarıları elde edeceğiz. Öncelikli hedefimiz Türkiye’de ilk 3’e girip daha sonra tecrübe ettikçe Türkiye şampiyonu olup milli takımlara sporcu yollamak. Ardından da milli takımda da Avrupa’da, dünyada ve hatta olimpiyatlarda derece alabilecek çocukları halter branşında şampiyon yapabilmek” diye konuştu.

“Büyük çaba gösteriyoruz”

4 yıldır halter sporu için emek harcayan 12 yaşındaki Nesrin Başaran, “Şu anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin oluşturduğu ‘Kır Çiçekleri’ yurdunda kalıyorum. Spora devam ediyoruz, birçok branşımız var. Ben de halterciyim. 4 yıldır yapıyorum, yarışmalarımıza hazırlanıyoruz. Yakında bir yarışmamız var, onun için hazırlanıyoruz. Büyük çaba göstermeye özen gösteriyoruz” dedi. Hedefinin olimpiyat birinciliği olduğunu söyleyen Başaran, “Nasıl Naim Süleymanoğlu erkeklerde olimpiyat birincisi olduysa, anılan bir kişi olduysa ben de kızlarda onun gibi olmak istiyorum” diye konuştu.

Kır Çiçekleri Projesi kapsamında eğitim gören Başaran, her branşla ilgili bilgi edinebildiğini belirterek, “Görmediğim birçok şeyi görüyorum. Yapamadığım her şeyi yapıyorum. Önceden bazı sporları bilmiyordum mesela şimdi onların maçına bile gidip izleyebiliyorum. Burada daha gelişmiş bir şekilde antrenman yapabiliyorum. İki hafta sonra İl Şampiyonamız var. Nisan’da Türkiye Şampiyonası var. Onlarda minikler grubu olarak yarışacağız. Her gün antrenmanlarımız oluyor, sadece hafta sonları olmuyor. 08.30-10.45 arası oluyor. Olabildiğince sık antrenman yapıyoruz. Bu projeyi oluşturan Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyorum. Beni eğiten öğretmenlerime, aileme teşekkür ediyorum” dedi.

“Hedefim 25 koparma, 37 silkme”

Halter branşında ilerleyen 12 yaşındaki Ecrin Sakar, Minikler Yarışması’na katılacağını ve çok sıkı çalıştığını belirterek, “Daha fazla kilo kaldırıp hedefime ulaşmak istiyorum. Hedefim 25 koparma, 37 silkme. İlk başta hiç istememiştim, böyle herkes baskı uyguluyordu. Kısa kalacaksın falan diyorlardı. Ama şimdi çok alıştım ve çok seviyorum kendi branşımı” dedi.

Nisanur Uğuz da antrenmanlarına hızla devam ettiklerini belirterek, “U15 Türkiye Şampiyonası’na katılacağım. Hedefim ilk 5’e girmek. Hayalim Türkiye şampiyonu olmak” diye konuştu.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.