HALK OYUNLARINDA ŞAMPİYON YİNE TOROSLAR BELEDİYESİ

Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, önemli bir başarıya daha imza attı.

Gündem Yayın: 27 Eylül 2021 - Pazartesi - Güncelleme: 27.09.2021 18:58:22
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilciliği işbirliğiyle düzenlenen Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması’nda, Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, Yıldızlar Geleneksel Düzenlemeli Dal kategorisinde şampiyon oldu.

 

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz da yarışmada gençleri yalnız bırakmadı, destek verdi.

 

BAŞKAN YILMAZ; “GENÇLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan yarışma öncesi tüm sporculara seslenerek başarılar dileyen Başkan Yılmaz, folklorun kültürümüzde önemli bir yeri olduğunu belirterek, bu geleneği yaşatan tüm sporculara, teknik ekibe ve çocuklarını halk oyunlarına yönlendiren ailelere teşekkür etti.

 

“Geleceğimiz olan çocuklarımızı koşulsuz seviyoruz. Onların her zaman yanlarındayız” diyen Başkan Yılmaz; “Folklor, bizi biz yapan, duygularımızı, düşüncelerimizi, kültürümüzü, sosyal hayatımızı yansıtan önemli bir dal. Pandemiye rağmen çok çalışarak başarı gösteren sevgili gençlerimizi alkışlıyorum. Bu tür aktiviteler, çocuklarımızın fiziksel ve zihinsel gelişimi ve sosyalleşmeleri açısından önemli. Çocuklarımızın başarmaları ve sonuç almaları da önemli. Onların yüzleri güldükçe bizler de mutlu oluyor ve gurur duyuyoruz. Tüm çocuklarımıza, gençlerimize başarılar diliyorum. Sporun ve sporcunun her zaman yanındayız” şeklinde konuştu.

 

İL TEMSİLCİSİ ÖZDEMİR, BAŞKAN YILMAZ’A TEŞEKKÜR ETTİ

 

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu İl Temsilcisi Yunus Özdemir de Başkan Yılmaz’a halk oyunlarına sunduğu desteklerden dolayı teşekkür ederek; “Geleneksel kültür değerlerimizin en önemli öğesi olan halk oyunlarımızın yaşatılması, sürdürülmesi, yaygınlaştırılması adına faaliyet gösteren Türkiye Halk Oyunları Federasyonu olarak kentimizde Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması düzenledik. Bizleri yalnız bırakmayan, katkılarını esirgemeyen Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ederiz” dedi.

 

Konuşmaların ardından yarışmaya geçilerek, ekipler performanslarını sergiledi. Jürinin beğenisini kazanan Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, yarışmayı şampiyon olarak tamamladı. Başkan Yılmaz, halk oyunları ekibini tebrik ederek, başarılarının devamını diledi. Toroslar Belediyesi Halk Oyunları Ekibi, yapılacak olan bölge yarışmalarında Mersin’i temsil edecek.

 

BAŞKAN YILMAZ’DAN TÜM SPORCULARA NUTUK KİTABI

Tüm eğitmenlere, teknik ekibe ve hakemlere de teşekkür eden Başkan Yılmaz, yarışmanın sonunda tüm sporculara Mustafa Kemal Atatürk’ün kaleme aldığı eşsiz eseri Nutuk’u hediye etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.