İLKOKUL ÇOCUKLARI MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN SÜTLERİYLE BÜYÜYOR

Büyükşehir Belediyesi’nin “Süt Senin Gurur Mersin’in” projesi kapsamında Mersin’de eğitim gören ilkokul öğrencilerine süt dağıtımları sürüyor. Projenin bu yılında kent genelinde dezavantajlı bölgelerde belirlenen 113 ilkokula toplam 1 milyon 500 bin adet süt dağıtılıyor.

Spor Yayın: 30 Mart 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 30.03.2022 09:42:10
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başlatılan “Süt Senin Gurur Mersin”in projesi ile Büyükşehir, binlerce çocuğa ulaşmaya devam ediyor. Çocukların gelişim sürecindeki en önemli besin maddelerinden olan süt ihtiyacının karşılanması amacıyla başlatılan projeyle hem miniklerin yüzü gülüyor hem de aile bütçesine katkı sağlanıyor.

Dağıtımlar düzenli olarak yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetleri Dairesi tarafından alınan ve Sosyal Hizmetler Dairesi koordinesinde dağıtımı yapılan sütler, 13 ilçede belirlenen 113 dezavantajlı bölgelerde yer alan okullardaki öğrencilere haftanın 2 günü ulaştırılıyor. Üreticiden temin edilen, sağlıklı ve hijyenik koşullarda üretilen sütler, Büyükşehir Belediyesi’nin kimyasal ve biyolojik analizleri ile test ediliyor. 2019 yılında başlatılan ve pandemi sürecinde kapı kapı dolaşılarak dağıtılan sütleri çocuklar bu yıl okul sıralarında içiyor. Proje ile bu yıl toplamda 1 milyon 500 bin adet süt ulaştırılması hedefleniyor. 

“Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine önem veriyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Gıda Mühendisi Bilge Küçükkubaş, haftanın 2 günü belirlenen okullara dağıtımların düzenli olarak sürdürüldüğünü ifade ederek, “Büyükşehir Belediyemizin Süt Senin Gurur Mersin’in projesi kapsamında 13 ilçede, 113 okulda süt dağıtımlarımıza devam ediyoruz. Ara tatil olması sebebiyle ara vermiştik. Şimdi ikinci dönem tekrar süt dağıtımına başlamış bulunmaktayız. Bugün de Tece Cumhuriyet İlkokulu'nda sütlerimizi çocuklarımıza ulaştırıyoruz. Çocuklarımız bu sütlerden çok memnunlar, içtikçe mutlu oluyorlar. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çocuklarımızın gelişimine önem veriyoruz. Özellikle dezavantajlı bölgelerde sütleri çocuklarımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Toplam 1,5 milyon süt dağıtmayı hedefliyoruz” dedi.

“Sağlıklı büyümemize yardımcı oluyor”

Sütü çok sevdiğini söyleyen Emir Zang, “Arkadaşlarımızla birlikte süt içiyoruz. Süt içtiğimiz zaman daha iyi oluyoruz. Sürekli bize süt getiriyorlar. Sağlıklı büyümemize yardımcı oluyor” diye konuştu.

Okullarında sık sık süt dağıtımı yapıldığını söyleyen 4’üncü sınıf öğrencisi İremsu Yavuz, “Bazı günler geliyorlar, süt dağıtıyorlar. Arkadaşlarımızla içiyoruz, mutlu oluyoruz” dedi.

Öğrencilerden Remzi Pan, “Süt içeriz, sağlıklı büyürüz” derken, Maya Batran, “Süt faydalı olduğu için güçlü olmamız için geliyorlar bize dağıtıyorlar” ifadelerine yer verdi.

Murat Alstıwı ise “Süt dağıttılar, arkadaşlarımızla birlikte süt içtik. Süt bize faydalı. Sütü severek içiyoruz. Boyumuz uzayacak, teşekkürler Vahap Amca” dedi.  

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.