İYİLİK GEMİSİ TAŞUCU LİMANINDAN LÜBNAN’A UĞURLANIYOR

Türkiye zor durumda kalana ve ihtiyaç duyana şefkat elini uzatmaya devam ediyor. 2022 yılında Afganistan, Filistin, Ukrayna, Bangladeş ve İdlib’le birlikte Lübnan halkının da yanında olmaya devam ediyor

Dünya Yayın: 31 Mart 2022 - Perşembe - Güncelleme: 31.03.2022 23:33:17
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Birleşmiş Milletler verilerine göre Lübnan nüfusunun büyük çoğunluğu yoksulluk sınırında, özellikle 2 yaş altı bebekler gıdaya ulaşmakta güçlük çekiyor.

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlatılan Lübnan İyilik Seferberliği kapsamında, AFAD  tarafından hazırlanan ve toplam 524 ton bebek sütü ve gıda malzemesi içeren ilk insani yardım gemisi, 18 Mart 2022 tarihinde Mersin’den yola çıktı. 21 Mart 2022 tarihinde Lübnan’ın Trablusşam kentindeki limana varan gemideki gıda malzemeleri ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıldı.

Bölgede devam eden insani ihtiyaçlara kayıtsız kalmayan sivil toplum kuruluşlarımızın desteğiyle toplanan yardım malzemelerini Lübnan’a ulaştıracak olan İyilik Gemisi, 1 Nisan 2022 Cuma günü yola çıkıyor.

 AFAD koordinasyonunda bir araya gelen 19 sivil toplum kuruluşu (Türk Kızılay, Türkiye Diyanet Vakfı, İHH İnsani Yardım Vakfı, Deniz Feneri Derneği, Beşir Derneği, Hayrat Yardım Derneği, Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı, İDDEF Derneği, İyilik Derneği, WEFA Uluslararası İnsani Yardım Organizasyonu, Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, KIYAMDER Yardımlaşma Derneği, HAYDER Hoca Ahmet Yesevi Derneği, Verenel Derneği, Sadakataşı Derneği, Fetih İnsani Yardım Vakfı, For Children Smile Derneği, ANDA Derneği, SİYAH Samsun İnsani Yardım Hareketi) vatandaşlarımızın da desteğiyle Lübnan’a insani yardım ulaştıracak olan İyilik Gemisi’ni hazırladı.

960 ton gıda malzemesi ve un yardımı içeren 58 tırı taşıyan İyilik Gemisi, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, AFAD Başkanı  Yunus Sezer ve Mersin Valisi Ali İhsan SU’nun teşrifleriyle Mersin Taşucu Limanı’ndan uğurlanacak. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.