KENT KONSEYİ’NDEN GİRİŞİMCİLİK PANELİ

Mersin Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin ilk etkinliği “İnovatif Girişimcilik Nedir?” konulu panel, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirildi. 21 Nisan Dünya Yaratıcılık ve İnovasyon Günü kapsamında düzenlenen panele Kent Konseyi Başkanı Ayferi Tuğcu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ve Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri ile birçok alandan gençler katıldı.

Gündem Yayın: 28 Nisan 2022 - Perşembe - Güncelleme: 28.04.2022 15:11:47
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Kent Konseyi’nin Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Buse Ayhan’ın açılış konuşması ile başlayan panel, Gençlik Meclisi’nin Yürütme Kurulu üyeleri Yüksel Çıldırım ve Muhammet Bozan’ın moderatörlüğünde, Gıda Yüksek Mühendisi Kamuran Öztop ile TOBB Mersin Genç Girişimciler Derneği Başkanı Osman Kiper’in panelistliğinde verimli ve başarılı geçti.

Panele katılan panelistler gençlere, iş konusunda gelecekle ilgili kaygılarını azaltma ve rehberliğin yanı sıra ekonomik girişimcilik konusunda bilgi ve deneyimlerini aktardılar.

Gelecekte girişimciliği etkileyecek faktörler hakkında bilgi veren TOBB Mersin Genç Girişimciler Derneği Başkanı Osman Kiper, özellikle yeni nesil girişimcilik ve bunun ülkemiz için önemi hakkındaki düşüncelerini paylaştı.

 

Gelecekte girişimciliği etkileyecek faktörler arasında demografik değişimler, şehirleşmenin hızlanması, iklim değişikliği ve doğuracağı sonuçlar, teknolojideki gelişmeler ile küresel ekonomideki eksen kaymasının büyük payı olacağını ifade eden Osman Kiper, geleceğin girişimcilerinin yenilikçi, ekip anlayışına uyumlu, dürüst ve küresel yeniliklere açık olması gerektiğini belirtti. Kiper sunumunun sonunda; girişimcilerin fikirlerine aşık olmaması, her şeyi kendi başına yapmaması, rakiplerini iyi analiz etmesi ve mükemmel olmaya çalışmaması konusunda da tavsiyelerde bulundu.

 

Panelistlerden Kamuran Öztop’un üniversite yıllarında başlayan girişimcilik atılımları, deneyimleri, azimli mücadelesi, Mersin’de ilk Teknoparktan girişimci desteği alması, bunu nasıl kullandığı, nasıl yol aldığı ve başarı öyküsü gençler için oldukça etkileyiciydi. Öztop, gelecekte girişimcilik adına yaptığı sunumda; alternatif iş modeli oluşturmak, kaynak bulmak, inovatif işi hayata geçirmek ve yatırımcılarla buluşturmak, ekonomik değere dönüştürmek gibi başlıklar altında yeni nesil girişimciliği anlattı.

 

Girişimci başarılı panelistlerin deneyimlerini paylaştıkları ve girişimci adaylarının gelecekte atacakları adımlara ışık tutacak nitelikte gerçekleşen panel, soru cevap şeklinde devam etti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.