KURNAZ’’YAŞLILARIMIZ EN KIYMETLİ DEĞERİMİZDİR’’

Türkiye Emekliler Derneği Genel mali sekreteri ve Tarsus şube başkanı Ömer Kurnaz, yaşlılığı geçmişten geleceğe uzanan bir aydınlık olarak gördüklerini belirterek, devlet ve millet olarak yaşlılara daha çok önem verilmesi gerektiğini bildirdi.

Gündem Yayın: 03 Ekim 2020 - Cumartesi - Güncelleme: 03.10.2020 10:34:16
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Kurnaz,’’1 Ekim Dünya yaşlılar günü nedeniyle yayımladı. Başkan Kurnaz, mesajında ‘’Sosyal güvenliğin en kapsamlı koruyucu bir sistem olduğunu yaşlanıldığında görüyoruz.’’ diyerek şunları kaydetti:

“1990 yılında Birleşmiş Milletler tarafından 1 Ekim tarihi “Dünya Yaşlılar Günü” olarak ilan edilmiş ve tüm dünyada kutlanmaya başlanmıştır.

Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayınlayan Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz. “Yaşlılığı geçmişten geleceğe uzanan bir aydınlık olarak gördüklerini belirterek , devlet ve millet olarak yaşlılarımıza daha çok değer verilmelidir” dedi.

  Yaşlılarımıza huzur ve mutluluk içinde bir yaşam sağlanması konusunda devletimize ve topluma büyük görevler düştüğünü ifade eden Ömer Kurnaz, “ Sosyal güvenliğin en kapsamlı koruyucu bir sistem olduğunu yaşlanıldığında görüyoruz. Bu nedenle geleceğe güvenle bakmanın sigortası istihdamdan ve emeklilikten geçmektedir. Her bir insanımız sosyal güvenlik haklarına erişmesi, anayasamızda da güvence altına alınmıştır. Bu yönüyle genel bir değerlendirme yapıldığında, emekli aylıklarının insanca yaşamaya yetecek bir seviyede olması, sosyal devlet politikası olarak görülmelidir” dedi.

Zor bir süreçten geçen tüm dünya ülkeleri pandemi döneminde toplumlar tarafından bir çok fedakarlık gösterilmiştir. Bu fedakarlığın öncüsü pandemiden en çok zarar gören “Yaşlılarımız” olmuştur. İlgili kurumlarımızın belirlemiş olduğu kurallarına uyarak sorumluluklarımızı yerine getirdiğimiz sürece toplum olarak bu süreci en az zararla atlatacağımıza inancımız tamdır.

Yaşlılarımızın sağlığı bu dönemde özel bir öneme sahiptir. Sağlık hakkı, yaşlılık döneminde en büyük ihtiyaç olmaktadır. Yaşlılarımız için özel düzenlemeler yapılmalı ve emeklilerimizden ve yaşlılarımızdan sağlık katkı payları alınmamalıdır. Yaşlılarımızın ekonomik ve sosyal haklarla korunması, toplumun mutluluğu olarak görülmelidir. Bunlara ek olarak sosyal güvencesi olmayan yaşlılarımıza yönelik devlet desteği de artarak devam etmelidir.

Bizleri bu günlere getiren ve yarınlara hazırlayan yaşlılarımızın 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü’nü kutlarım

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.