MEHMET YUNUS SEVEN EMEKLİLERİN DERTLERİNİ DİNLEDİ

İyi Parti’li Dr.Mehmet Yunus Seven siyasi ziyaretlerine devam ediyor. Emekliler Deneği Tarsus Şubesi’ni ziyaret eden Dr. Mehmet Yunus Seven geçim şartlarının ağırlığı emeklilerimiz için artık taşınamaz bir yüke dönüştü. Temmuz ayındaki enflasyon farkı beklenmeden emeklilere seyyanen zam yapılmalı’’ dedi.

Siyaset Yayın: 17 Mayıs 2022 - Salı - Güncelleme: 17.05.2022 21:03:05
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Ziyarette emeklilerin sorunlarını dinleyen Dr. Mehmet Yunus Seven gazetemize yaptığı açıklamada Emekli aylıklarının son yılların en yüksek enflasyonu karşısında her geçen gün eridiğini vurguladı.

Mehmet Yunus Seven “Çarşı pazar el yakıyor. Emeklilerimiz toplumun diğer kesimleri gibi geçinmekte zorlanıyor. Geçim şartlarının ağırlığı emeklilerimiz için artık taşınamaz bir yüke dönüştü. Temmuz ayındaki enflasyon farkı beklenmeden emeklilere seyyanen zam yapılmalı. Milyonlarca emeklimiz bayram ikramiyesinin artırılmasını kendilerine rahat nefes aldıracak bir fırsat gözüyle bakıyordu ama bu olmadı. Bayramı buruk geçiren emeklilerimiz müjde beklemeye devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

1,3 milyon emeklinin en düşük emekli aylığı olan 2 bin 500 lirayla geçinmeye çalıştığını dile getiren Dr. Mehmet Yunus Seven emeklilerin toplumun en düşük gelirine sahip kesimi olduğunu söyledi.

Asgari ücretlilerin 4 bin 253 lirayla geçinemediği ortamda emeklilerin aylık 2 bin 500 lira ile geçinmesinin beklendiğini ifade eden Seven, şöyle konuştu:

“Emekli aylıkları, aylık hesaplama sisteminin değiştirilmesi ve alt sınır emekli aylık bağlama oranının yüzde 70’den, yüzde 35’e düşürülmesinin de etkisiyle zamanla azaldı. Ocak 2002’de 184,25 lira olan asgari ücret, Ocak 2022’ye kadar 23 kat artarak 4 bin 253 liraya yükseldi. Buna karşın en düşük emekli aylığında aynı dönemde 10 kat artış oldu. Bugün 13 milyon emeklinin yüzde 10’u 2 bin 500 lira emekli aylığı alıyor. Yani 1,3 milyon emeklinin asgari ücretin 1.753 lira altında geliri bulunuyor.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.