Memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce Tarsus’a geldi

Cuma günü öğle saatlerinde Tarsus’a gelen İnce, Ulu Camide Cuma namazını kıldı. Ardından cami çıkışında vatandaşlarla ve Tarsus Festivalinde stant açanlarla konuştu. Kahvehane ziyareti yapan İnce ardından Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen toplantıya katıldı.

Siyaset Yayın: 05 Kasım 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 05.11.2022 10:50:33
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Burada İnce’yi TSO başkanı Ruhi Koçak ve Meclis Başkanı  Hüsnü Yağcı karşıladı. TSO toplantı salonunda Tarsus hakkında bilgi veren Koçak’a teşekkür eden İnce “Tarsus güzel ve büyük bir kent. Elbette sizler yaşadığınız kentin il olmasını istiyorsunuz, bunda haklısınız. Ama iki ilin arasında sıkışıp kaldığınız için Tarsus’u il yapmıyorlarsa o zaman sizde gelişmiş ve il gibi donanımlı bir ilçe olmaya çalışın” dedi.

İnce tarım, sağlık, eğitim ve  enerji konularının çok önemli olduğuna vurgu yaparak şunları söyledi: “Tarsus  verimli topraklara sahip bir kent. burada tarım önemli geçim kaynağı ve gelecekte de tarım çok önemli. Allah Tarsus’a birçok nimet ve verimli araziler vermiş. Güneş vermiş su vermiş. Ben Cumhurbaşkanı olursam tarımda verimliliği artıracağız. İleriki yıllarda ortaya çıkacak olan su sorununun çözümünü  şimdiden  alacağımız tedbirlerle sağlayacağız. Arazilerde toplulaştırma yapılması da tarım açısından önemli. Tarım, eğitim, sağlık gibi konular kendi kaderine terk edilemez. Şehirlerdeki insanları köylerine dön derip üretime daha çok katkı sağlamalarına olanak sağlamalıyız. bunu yaparken köye dönüp tarımda çalışan kadınların  sigorta primini devlet karşılamalı. Tablet ve internetsiz yapamayan gençlere tablet verip internetini de  ücretsiz  sağlamalıyız ki bu insanlar köylerine dönsün.

 

Güvenli gıdaya ulaşmak için üretim programlı olmalı. Köylü ve çiftçi perişan durumda. Hayvancılık yapanlar süt satışından beklediği geliri elde edemiyor, o nedenle hayvanlarını kesime gönderiyorlar.Uygulanan hayvancılık politikası yanlış. Önce süt fiyatı artırılır sonra et fiyatı. Ama hükmet önce et fiyatını artırdı, süt fiyatı düşük kalınca insanlar hayvanlarını kesime gönderdi. Bu işin  sonu iyi değil. Bu hükümetin güzel projelerine  destek oluruz. İHA, SİHA’ya elbette sahip çıkarız. Ama Suriye politikası yanlış. Biz gelince  herkesi kendi ülkesine göndereceğiz”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.