MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN ATAKAN’I HAYATA BAĞLAYACAK YOL ÇALIŞMASI

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Tarsus’un dezavantajlı mahallelerinden Yeşilevler’de yürüttükleri asfaltlama çalışmaları kapsamında, özel gereksinimli bireylerden 30 yaşındaki Atakan Özbaşaran’ın ailesiyle birlikte yaşadığı bahçe evinin girişine kadar asfalt döktü. Bahçe içindeki yaklaşık 200 metrelik yol da dolgu malzemesi ile kaplanarak, sıkıştırma işleminin ardından rahat geçiş yapılır hale getirildi. Tekerlekli sandalyesini kullanan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla bahçe içinde gezme ve yolun asfaltlanmasıyla rahat bir şekilde dışarıya çıkma imkanına kavuştu.

Gündem Yayın: 26 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 26.10.2020 10:16:50
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News
Yaz aylarının gelmesiyle birlikte tüm ilçelerde asfalt atağı başlatan Mersin Büyükşehir Belediyesi, grup yollarında yaptığı çalışmalara aralıksız devam ediyor. Büyükşehir ekipleri, en ücra köşede dahi hayata tutunmaya çalışan özel gereksinimli veya yaşlı bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı altyapı hizmetlerini de sürdürüyor. Tarsus’un dezavantajlı mahalleleri arasında yer alan Yeşilevler Mahallesi’nde bulunan 4318 Sokak’ta Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü yol yapım ve bakım ekipleri tarafından çift kat sathi kaplama çalışması gerçekleştirildi. Asfaltlanan yol üzerinde bulunan meyve bahçesinde işçi olarak çalışan ve ailesiyle birlikte burada ikamet eden Medet Özbaşaran, 30 yaşında olan ve bedensel engeli nedeniyle tekerlekli sandalyeye bağımlı şekilde yaşayan oğlu Atakan’ın rahat hareket edebilmesi ve sokağa çıkabilmesi için bahçe içerisindeki yolunda dolgu malzemeyle kaplanmasını talep etti. Baba Medet Özbaşaran’ın talebi olumlu karşılandı. İki aylıkken rahatsızlandı Şu an 30 yaşında olan Atakan Özbaşaran, doğduktan iki ay sonra rahatsızlandı ve yapılan yanlış tedavi nedeniyle bedensel engelli duruma geldi. 5 çocuklu bir ailede büyüyen, yakınlarının yardımıyla ihtiyaçlarını giderebilen ve konuşma güçlüğü çeken Atakan Özbaşaran’ın bahçe içerisinde bulunan evinin doğu ve batı kısımlarda bulunan iki ayrı bağlantı yolunda Büyükşehir ekipleri tarafından bağlantı başlatıldı. Çalışmalarla, Atakan’ın ana yollara tekerlekli sandalyesiyle rahat gidip gelebilmesi sağlandı. Atakan artık daha rahat ve güvenli bir şekilde sokağa çıkacak Önceki hali oldukça kötü ve engebeli olan 200 metre uzunluğundaki yolda dolgu ve sıkıştırma faaliyeti yürüten ekipler, yolu rahat geçilebilir duruma getirdi. Tekerlekli sandalyesine oturan Atakan, babası Medet Özbaşaran’ın yardımıyla yolda rahat şekilde ilerleme imkânına kavuştu. “Oğlum istediği zaman dışarı çıkamıyordu” Yaşadıkları bahçenin batı kısmında kalan sokağın asfaltlanmasının yanı sıra talepleri olan bahçe içi yollarının da dolgu malzeme ile kaplanmasından dolayı oldukça memnun olduklarını kaydeden baba Medet Özbaşaran, “Bahçe yolu ve 4318 sokağın durumu oldukça kötüydü. Atakan istediği zaman dışarı çıkamıyordu, çıksa dahi kaza tehlikesi yaşıyordu. Şimdi yollarımız Büyükşehir ekipleri tarafından yapıldı. Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e ve Koordinasyon Sorumlusu Sayın Ali Boltaç’a ve belediye ekiplerine teşekkür ederim” diye konuştu.
#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.