MERSİN BÜYÜKŞEHİR, DONDURUCU SOĞUKTA DA CAN DOSTLARI UNUTMUYOR

Son yılların en sert kışının yaşandığı son günlerde karla mücadelesini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostları da unutmuyor. Ekipler, kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı Çamlıyayla’da da sokak hayvanları için besleme çalışması gerçekleştirdi. Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi’nde, kendi imkanları ile yüzlerce kediye bakmaya çalışan Ayşe Güngör isimli ileri yaş almış hayvansever kadına da yem ve mama desteği sağlandı.

Yaşam Yayın: 30 Ocak 2022 - Pazar - Güncelleme: 30.01.2022 11:08:37
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Son yılların en sert kışının yaşandığı son günlerde karla mücadelesini aralıksız sürdüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, sokaktaki can dostları da unutmuyor. Geçtiğimiz günlerde yüksek rakımlı bölgelerde yılkı atlarına saman, çayır otu ve yulaf ulaştıran Büyükşehir Belediyesi Tarımsal ve Veteriner Hizmetler Dairesi’ne bağlı Tarsus Doğa Parkı ekipleri, bu kez de yer yer kar kalınlığının 1 metrenin üzerine çıktığı Çamlıyayla’da sokak hayvanları için besleme çalışması gerçekleştirdi.

Yaz aylarında nüfusun arttığı ancak kış aylarında sakin günler yaşayan Çamlıyayla’da, sokak hayvanları da karla kaplanan yollarda ve boş arazilerde besin bulmakta zorlanıyor. Bunu göz önünde bulunduran Büyükşehir Belediyesi, Çamlıyayla’nın merkezinde ve birçok noktasında kedi ve köpeklerin beslenmesi için çalışmalar yürütüyor. Günün belirli saatlerinde yüksek rakımlı bölgelere ve sokak aralarına mama bırakan Büyükşehir ekipleri, kış boyunca bu çalışmalarını sürdürecek.

Yemleme çalışmasından dolayı yaylacılardan teşekkür

Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin gerçekleştirdiği besleme çalışmasını taktir ettiğini dile getiren Çamlıyayla sakini Dr. Mücahit Emin Polat, “Sokak hayvanlarını beslemeniz, bu gayretiniz hakikaten takdire şayan. Onlar da canlı ve ilgiye, bakıma ihtiyaçları var. İlimizin en ücra köşesine kadar gelip, böyle bir hizmeti sunmuş olmanızdan dolayı takdir duygularımı iletiyorum” ifadelerini kullandı.

“İlk defa tanık oldum böyle bir şeye. Gıpta ediyorum”

Yayla sakinlerinden Metin Demirci ise Büyükşehir Belediyesi ekiplerinin sokak hayvanlarına yem dağıtmasından dolayı mutlu olduğunu kaydederek,  “Sokakta bakıma muhtaç canlılar var, onları da düşünmek gerekiyor. Elimizden geldiği kadar biz de yardımcı oluyoruz. Duyarlı insanların çoğalması gerekir. Onları korumamız gerekir, buna inanıyorum. Ben ilk defa tanık oldum böyle bir şeye. Gıpta ediyorum, helal olsun. İnsanlar da bunu artık örnek alırlar. Bu yardım biraz daha büyür ona inanıyorum” diye konuştu. 

Büyükşehir’den evinde yüzlerce kedi besleyen Ayşe Teyze’ye destek

Büyükşehir ekipleri Çamlıyayla’nın Belçınar Mahallesi’nde, kendi imkanları ile yüzlerce kediye bakmaya çalışan Ayşe Güngör isimli yaş almış hayvansever kadına da yem ve mama desteği verdi.

Ayşe Güngör’ün yaşadığı evin bulunduğu alanda karla mücadele faaliyeti yürüten Büyükşehir ekipleri, ardından yüzlerce kedinin barındığı eve yem götürdü. Ayşe Güngör, “Bende çocukluktan beri hayvan sevgisi, insan sevgisi hepsi var. Bunlara bakmak; zor durumda olanlara gücümün yettiğince, gücümün yetmediğinde de Belediyem yetişiyor” dedi.

Son yılların en sert kışını yaşadıklarını vurgulayan Güngör, “Gerçekten son yılın en zorlu kışını yaşıyoruz. Bayağı zorlanıyorum yiyecek bulma konusunda. 200 kedi var. 100’ü burada, 100’ü o tarafta. Milyonlarca teşekkür ediyorum Başkanıma. Yardımlarının devamını bekliyorum” diye konuştu.

Yol açma çalışması yapan ekipler de yemleme çalışması da yapıyor

Gece gündüz demeden yüksek rakımlarda yol açma çalışması gerçekleştiren Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi ekipleri de yemleme çalışması gerçekleştiriyor. Ekipler, yolları açtıktan sonra yaban ve sokak hayvanlarının olduğu uygun bölgelere mama bırakıyor.

 

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.