MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ”NDE ÇOCUKLARI EĞLENDİRDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Dünya Kız Çocukları Günü”nde çocukları Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde buluşturdu. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen etkinliklerde çocuk felsefesinden masal atölyesine. çocuk hakları atölyesinden zumbaya kadar birçok aktivite gerçekleştiren çocuklar, kahkaha yogasıyla sahili kahkahalarla doldurdu. Çocuklar, etkinlik boyunca hem eğlendi hem öğrendi.

Yaşam Yayın: 12 Ekim 2020 - Pazartesi - Güncelleme: 12.10.2020 13:59:31
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi, her yıl tüm dünyada 11 Ekim’de kutlanan “Dünya Kız Çocukları Günü”ne özel bir dizi etkinlik düzenledi. Çocuk felsefesinden masal atölyesine, çocuk hakları atölyesinden zumbaya kadar birçok aktivite gerçekleştiren çocuklar, kahkaha yogasıyla sahili kahkahalarla doldurdu. Etkinlikler Adnan Menderes Bulvarı Kültür Park içerisinde yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde gün boyu devam etti.

Çocuklar, atölyelerle hem eğlendi hem öğrendi

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde gerçekleştirilen etkinlikte ilk olarak drama eğitmeni, çocuk felsefesi ile çocuklara neden, nasıl soruları çerçevesinde dostluk, iyilik, kötülük, adalet, eşitlik kavramlarını anlattı. “Okusun da Büyüsün” etkinliğinde Büyükşehir’in öğretmenleri, çocuklara Marie Curie, Sabiha Gökçen, Semiha Es, Nene Hatun, Safiye Ali gibi geçmişe ve geleceğe yön veren önemli kadınları canlandırarak anlattı. Ardından çocuklar Masal Atölyesi ile futbolcu olmak isteyen bir kız çocuğunun verdiği mücadele ve başarısını ilgiyle dinledi. Çocuk hakları atölyesinde ise avukat eşliğinde çocuk haklarının anlatıldığı bir tahmin oyunu oynandı.

“Kahkaha yogası benzersiz bir egzersiz”

Büyükşehir, çocukların yüzü hep gülsün diye kahkaha yogası eğitmeni eşliğinde onlar için bir ders gerçekleştirdi. Sahil, eğitmenin yaptıklarını tekrarlayan çocukların kahkahalarıyla çınladı. Büyükşehir Belediyesi gönüllüsü yoga eğitmeni İlayda Buzdoğan, “Kahkaha yogası, koşulsuz kahkaha ile yogadaki nefes tekniklerinin birleştiği benzersiz bir egzersiz. Günümüzde stres baş düşmanımız. Kahkaha yogası strese karşı birebir diyebilirim. Aynı zamanda bağışıklık güçlendirici. Çocuklarda bastırılmış duyguların dışarı atılmasını sağlıyor. Aynı zamanda mutlu olmamızı sağlıyor” dedi.

“Tüm aileleri çocukları ile birlikte burada ağırlamaktan mutluluk duyarız”

Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde görev yapan Etkinlik ve Sanat Merkezi Yöneticisi Alev Karimi, Dünya Kız Çocukları Günü’ne özel birçok etkinlikle çocukları ve aileleri ağırladıklarını söyledi. Karimi, “Çocuklarımız tüm etkinliklerimizden ücretsiz olarak faydalanabilir. Ailelerimiz ‘mbbkadinveaile’  Instagram hesabımızdan ve sosyal medyadan bizi takip ederek etkinliklerimizden haberdar olabilir. Tüm aileleri çocukları ile birlikte burada ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

“Her zaman olduğu gibi eğleniyoruz, mutluyuz”

3 yaşında bir kız çocuk annesi olan Fatma Kaptan, “Günün anlam ve önemine dair her zamanki gibi Büyükşehir Belediyemiz etkinlikler düzenlemiş. Kızımı getirdim, her zaman olduğu gibi eğleniyoruz, mutluyuz. Burada birçok arkadaş edindi. Ailelerle tanıştık, etkinliklere beraber geldiğimiz aileler oluyor. Teşekkür ediyoruz” dedi.

5.5 ve 7 yaşlarında iki kızını etkinliğe getiren Hatice Şahin, “Dünya Kız Çocukları Günü’ne katılmak için geldik, çok sevdik. Masallar dinledik. Teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

8 yaşındaki Havin Maltacı da sık sık Etkinlik ve Sanat Merkezi’ne gelerek etkinliklere katıldığını belirterek, “Burada etkinlikler yapıyoruz. Survivor parkurunda oynuyoruz. Şarkı söylüyoruz, bilmeceler yapıyoruz. Burası çok güzel. Kız Çocukları Günü kutlu olsun” diye konuştu.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.