MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KÖY ŞENLİKLERİ KADELLİ, CİNKÖY, ÇUKURBAĞ, BOĞAZPINAR VE CUMAYAKASI’NDA DA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin “Köy Bizim Şenlik Bizim” etkinlikleri, her geçen gün daha geniş kitlelere ulaşıyor. Köy Şenlikleri, bu kez de Tarsus’a bağlı Kadelli Mahallesi, Cinköy, Çukurbağ Mahallesi ve Boğazpınar ile Çamlıyayla’nun Cumayakası Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Kültür Yayın: 23 Ağustos 2022 - Salı - Güncelleme: 23.08.2022 10:00:31
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun da (TADEKA) desteklediği şenliklerde çocuklar unutamayacakları anlar yaşarken, aileleri de onlarla birlikte doyasıya eğlenme şansı yakaladılar.

 

Her anında mutluluk var

Üstü açık otobüsle gezi ve orkestra ile mahalle içerisinde kortej yürüyüşüyle başlayan etkinlikler, meydanlarda veya okul bahçelerinde düzenlendi.

 

Çocuklar kadar büyüklerinde ilgi gösterdiği çömlek atölyesi, etkinlik boyunca çamura hayat verirken, yüz boyama, sosis balon şov, resim atölye çalışmaları da küçüklerin unutamayacakları anlar yaşanmasını sağlıyor. Geleneksel halk oyunları arasında yer alan kaşıkla yumurta taşıma ve halat çekme yarışmasına anne ve babalarda ilgi gösteriyor. Orta oyunu, drama ve özellikle Hacivat-Karagöz oyunu beğeniyle izleniyor.

 

Limon dondurma ikramının yapıldığı etkinliklerde, çocuklara çeşitli armağanlarda dağıtılıyor. Hareketli müzikle danslarında yapıldı programlar, diğer mahallelerde de düzenlenecek.

 

“Her Köy Bizim Köyümüzdür” sloganıyla gerçekleşen etkinlik programlarına CHP Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, CHP Çamlıyayla İlçe Başkanı Seher Sorma, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü Bengi İspir Özdülger, Büyükşehir İmar A.Ş. Genel Müdürü Ali Uyan, Belediye İş Sendikası Mersin 1 no.lu Şube Başkanı Nail Kaya, Tarsus Belediyesi Meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katılım gösterdi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.