MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN KPSS DESTEĞİ DEVAM EDİYOR

Başkan Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir, eğitime verdiği önemle gençlere yönelik hizmetlerini sürdürüyor. KPSS’ye girecek olan Halk Kart sahiplerinin çocuklarının sınav ücretleri Büyükşehir tarafından karşılanıyor. Destekten yararlanmak için başvuran Halk Kartlıların hesaplarına KPSS başvuru ücreti tutarında bakiye yükleniyor.

Eğitim Yayın: 30 Haziran 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 30.06.2021 10:16:24
Editör -
Okuma Süresi: 4 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde Büyükşehir Belediyesi, gençlerin bir konuda daha yanında oluyor. Büyükşehir Belediyesi, Halk Kart sahibi dar gelirli vatandaşların çocuklarının bu yıl girecekleri Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) giriş ücreti tutarlarını Halk Kart hesaplarına yatırıyor. KPSS desteği için 7 Haziran’da başlayan başvurular 30 Temmuz’a kadar devam edecek.

Konu eğitimse destek Büyükşehir’den

Başkan Seçer, dezavantajlı gençlerin eşit imkanlara sahip olabilmesi için her alanda eğitim desteği vermeyi sürdürüyor. Büyükşehir, Halk Kart sahibi dar gelirli ailelerin çocuklarından KPSS’ye girecek olanların sınav ücretlerini karşılıyor.  

Halk Kart sahibi yurttaşların 35 yaşını aşmamış çocuklarının KPSS giriş ücreti dekontları, kimlik fotokopileri ve sınav giriş belgeleri merkez veya 9 ilçede yer alan Halk Kart bürolarına teslim edilecek. Büyükşehir, incelemenin ardından başvurusunu uygun bulduğu vatandaşların Halk Kart hesaplarına yatırdıkları sınav ücreti kadar bakiye yükleyecek. Vatandaşlar anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerden alışveriş yapabilecek. Halk Kart hizmetiyle dar gelirli yurttaşlara destek olunurken, anlaşmalı bakkal ve yerel marketlerin de nefes alması sağlanıyor.

“Başvurular 30 Temmuz’a kadar devam edecek”

Başkan Vahap Seçer, Haziran ayı Meclis toplantısının birinci birleşiminde Halk Kartlılara KPSS desteği verdiklerini hatırlatmıştı. Seçer, “Bu yeni bir uygulamamız. Başvuru için KPSS giriş ücreti dekontu, kimlik fotokopileri ve sınav giriş belgesi, merkez ve ilçelerde yer alan Halk Kart bürolarına teslim edilmesi durumunda gerekli incelemelerin ardından Halk Kart hesaplarına bu para yatırılacak. Başvurular 7 Haziran’da başladı. Süreyi başlattık. 30 Temmuz’a kadar da devam edecek” demişti.

“Amacımız sınava giren gençlere ve ailelerine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Serdal Gökayaz, gençlerin yıllar boyu aldıkları eğitimin birikimiyle Ağustos ayında gerçekleşecek olan KPSS’ye gireceklerini ve onlara destek olmak istediklerini ifade ederek, şunları söyledi:

“Sınav ücretlerine baktığımız zaman bir miktar yüksek gibi görünüyor. Gençlerimizin bu noktada da zorlandıklarını görüyoruz. Dolayısıyla Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Hak Kart kullanıcılarımızın çocuklarına, tekrar Hak Kart hesaplarına yüklemek kaydıyla bu sınav ücretlerini kendi hesaplarına yatırmak istiyoruz. Buradaki amacımız bu sınavlara giren gençlere ve ailelerine bir nebze de olsa katkı sağlayabilmek. Bu noktadaki sıkıntılarına bir anlamda yardımcı olabilmek maksadını taşımaktayız. Başvurular hem merkezdeki hem 9 ilçedeki Halk Kart başvuru merkezlerine yapılıyor. Gençlerimiz ilgili banka dekontlarını, kimlik fotokopilerini ve sınav giriş kartlarını getirdikleri takdirde başvuruları alınacak ve 30 Temmuz sonrasında da ilgili hesaplarına yüklemeler yapılacak. Halk Kartlarına yüklenen bu tutarlarla kendi kişisel ve ailevi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla alışverişlerinde kullanabilecekler.”

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.