MERSİN’DE ÇEVRE FELAKETİNE MERSİN HALKI DUR DİYECEKTİR!

13.10.2020 tarihinde TMMOB Mersin İl Koordinasyon Kurulu olarak Karaduvar mahalle muhtarı Fikret ALTAN ve bölgenin kanaat önderlerinin olduğu heyete ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyaret esnasında yapılması planlanan Polipropilen tesisi, özel endüstri bölgesinin ilan edilmesi, liman ve serbest bölge gelişme alanları, ağır kimya sanayi tesisleri ve çevre sorunları gibi konular ele alınarak değerlendirmede bulunulmuştur.

Gündem Yayın: 14 Ekim 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 14.10.2020 15:57:15
Editör -
Okuma Süresi: 48 sn.
Google News

Görüşme süresince Polipropilen tesisi ile ilgili değerlendirmeler gerçekleştirilip gerek nihai ÇED raporuna gerekse özel endüstri bölgesine açılan davaların devam etmekte olduğu önümüzdeki günlerde bilirkişi heyet toplantısının ve saha denetiminin gerçekleşeceği belirtilmiştir. Kurulması planlanan petrokimya tesisinin tüm canlılara zararı olacağı başta Karaduvar olmak üzere Kazanlı, Karacailyas, Yeni Taşkent, Adanalıoğlu ve kent merkezi gibi bölgelerin tarım, balıkçılık, turizm gibi sektörlere zarar vereceği vurgusu ön plana çıkmıştır.

Karşılıklı görüşmede Polipropilen üretim tesisi yatırımı projesinin gerek yer seçimi gerekse kent ve çevre hakkı mücadelesi nezdinde uygun olmadığı yer seçiminin yanlış olduğu vurgulanmış birlikte ortak mücadele edilmesi konusunda hem fikir olduğu belirtilmiştir.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.