MERSİN’DE JANDARMA YERLİ RADAR SİSTEMİNİ KULLANMAYA BAŞLADI

Yerli olarak üretilen radar sistemi Mersin’de jandarma ekipleri tarafından kullanılmaya başlandı.

Asayiş Yayın: 23 Şubat 2022 - Çarşamba - Güncelleme: 23.02.2022 18:11:29
Editör -
Okuma Süresi: 47 sn.
Google News

Mersin İl Jandarma Komutanlığından  yapılan açıklamaya göre ; Medar Mobil Hız Tespit Sistemi (MTS) ile 4 şeritli yolda hız ihlali yapan tüm araçların cinsleri, hangi şeritte hız yaptıkları, hız yapılan yerin koordinatı fotoğraf ve video kaydı ile tespit edilebiliyor.

Cihazın ayrı bir özelliği de gece hız tespiti yapmasının yanı sıra araca monte olmadan seyyar olarak ta kullanılabiliyor.

Mersin İl Jandarma Komutanlığınca; Yağmurlu, karlı ve sisli havalarda gece-gündüz kullanılabilen radar ile hıza dayalı trafik kazalarında azalma olacağı, vatandaşlarımızın gideceği yere kazasız gidebilmelerini sağlayarak “Söz Konusu İnsan ise; Trafikte 1 Can Kaybı bile Fazladır.” Mottosuyla hareket edildiği kaydedildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.