MERSİN EMLAK MÜŞAVİRLERİ ODASI, TARSUS BASINI İLE BİRARAYA GELDİ

Mersin Emlak Müşavirleri Odası yöneticileri Tarsus basını ile biraraya geldi. Toplantıda 1 eylül 2020 tarihinde yürürlüğe giren ‘’Emlak Yetki Belgesi’ ile ilgili bilgiler vererek ‘’Emlakçılık Yasası istiyoruz. Yönetmelik değil’’ dediler.

Ekonomi Yayın: 02 Eylül 2020 - Çarşamba - Güncelleme: 02.09.2020 12:28:43
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Mersin Emlak Müşavirleri Odası yönetim kurulu  üyesi Enver Fidanoğlu’nun  organize ettiği ve  Ayana Restaurantta  yapılan toplantıya  Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Madenli, Yeni Oda Başkanı  Sinan Canpolat  ve yönetim kurulu üyesi Enver Fidanoğlu Tarsus’lu basın mensuplarıyla bir araya geldiler.

Mevcut başkan Yavuz Selim Madenli’nin  Elektronikçiler Odası başkanlığına  adaylığı nedeniyle  istifa etmesiyle, Mersin  Emlak Müşavirleri Odası  Başkanlığına getirilen  Sinan Canpolat  yaptığı konuşmada  1 Eylül 2020 tarihinde  yürürlüğe giren  yeni düzenlemeyle emlakçı olmak isteyenlere belli şartlar uygulanacak. Öncelikle emlakçı olmak isteyenlerin lise mezunu olup olmadığına bakılacak. 100 saatlik emlakçılık eğitimi verilecek emlakçı adayı, mesleki yeterlilik sınavının başarılı olması sonucunda, yetki belgesine sahip olacak. Belgenin 5 yıl geçerlilik süresi bulunacak. Birden fazla ilan verme yetkisi sadece yetki belgesine sahip kişilerin olacak dedi.

Başkan Canpolat, mesleğe yeni girmek isteyenlerin  TEMFED  Emlak Akademisi Mesleki  Yeterlilik ve Belgelendirme  merkezinden  belgelerini alarak  mesleğe  girmeleri tavsiyesinde bulundu.

Emlakçılık yasası istiyoruz diyen  Madenli ve Canpolat,  mevcut yönetmelikle  istediğimizi değil, ancak  mesleğimizi   kurtardık.  En kısa  zamanda  emlakçıların hazırladığı  bir yasa  istiyoruz. Zira  Uluslar arası kuruluşlara  katılmak istediğimizde  ‘’Emlak Yasanız Var mı?’’ diye  soruyorlar,  Bu nedenle uluslararasın platformlarda  yer alamadıklarını dile getirdiler.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.