MERSİN HABER/ SİBER DOLANDIRICILARA EŞ ZAMANLI OPERASYON: 8 GÖZALTI

Mersin’in Erdemli, Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde sosyal medya hesapları üzerinden elektronik eşya satışı adı altında dolandırıcılık yapan 8 kişi gözaltına alındı.

Asayiş Yayın: 29 Mart 2022 - Salı - Güncelleme: 29.03.2022 15:28:55
Editör -
Okuma Süresi: 58 sn.
Google News

Mersin İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bilişim sistemlerini kullanarak nitelikli dolandırıcılık yapan suç örgütüne yönelik 8 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Jandarma ekipleri 6 ay süren titiz çalışma sonucunda Erdemli, Mezitli, Akdeniz ve Yenişehir ilçelerinde vatandaşları özendirerek bahis ve yatırım danışmanlığı ile sosyal medya hesapları üzerinden elektronik eşya satışı adı altında dolandırıcılık yapan (8) şüpheliyi tespit etti. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde eş zamanlı operasyon düzenleyen Jandarma ekipleri (8) şüpheli şahsı yakalayarak gözaltına aldı.

 Yakalanan şüphelilerin hesap hareketlerinde yapılan incelemede dolandırıcılık yoluyla haksız kazanç elde edildiği tespit edildi. Operasyon düzenlenen adreslerde aramada yapan Jandarma, çok sayıda dijital materyal ve dokümana incelenmek üzere el koydu.

Yakalanan 8 şüpheli şahıs işlemleri tamamlanmak üzere Mersin İl Jandarma Komutanlığına götürüldü.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.