MERSİN İL-İLÇE ODA -BORSA MÜŞTEREK TOPLANTISINDA BULUŞTU

Mersin İli Oda/Borsa Başkanları müşterek toplantıda bir araya geldi. Kentin sorunlarını gündeme getiren başkanlar yapılabilecek çalışmalar ve yürütülebilecek ortak konuları ele aldı.

Ekonomi Yayın: 25 Temmuz 2022 - Pazartesi - Güncelleme: 25.07.2022 12:25:02
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin İli Oda/Borsaları Müşterek Toplantısına ev sahipliği yaptı. Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi M.Cihat Lokmanoğlu başkanlığı ve Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak ve Meclis Başkanı Eyüphan Eyüboğlu yönetiminde düzenlenen toplantıda, ulaşımdaki sorunlardan Mersin Ana Konteyner Limanına, tarım ürünlerindeki markalaşma çalışmalarından, tarım ürünleri ve başta mercimek ile nohut olmak üzere bakliyat ürünlerindeki ihracat yasaklarının kaldırılmasına, Tarsus Sahil Bandı Turizm Projesinden Mersin bütününü ilgilendiren pek çok konuya dikkat çekildi. Yol problemi en dikkat çeken konular arasında yerini aldı. 

 

Tarsus TSO Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak’ın açılış konuşmalarıyla başlayan toplantıda MDTO ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cihat Lokmanoğlu, Mersin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kaya, Mut Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Gürsel Aydın, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Kaynar, Erdemli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sarı, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Torunoğlu ve Mersin Ticaret Borsası Meclis Başkanı Şerafettin Memiş birer konuşma yaparak gündem konularını dile getirdi. 

 

Konuşmaların ardından Lokmanoğlu bir değerlendirme yaparak, değinilen konuları toparladı ve toplantıdan elde edilen sonuçları sıraladı. Mutabık kalınan ortak sorunlar şu şekilde belirlendi: 

 

-Mersin Ana Konteyner Limanı konusu,

 

-Mersin geneli ulaşım sorunu,

 

(Çeşmeli-Erdemli-Anamur otoyolu, Erdemli-Ayrancı Yolu, Silifke-Mut Yolu)

 

-Mersin D-400 Karayoluna alternatif yol,

 

-Mersin ili dâhilinde otoyol ücreti alınması sorunu, 

 

-Tarsus Sahil Bandı Turizm Alanı, 

 

-Tarım ürünlerinde markalaşma ve pazarlama

 

-Tarım ürünlerindeki ihracat yasaklarının kaldırılması, 

 

-Bakliyat ürünlerindeki (fasulye, nohut, kırmızı mercimek) ihracat yasaklarının kaldırılması 

 

Mersin Oda/Borsa Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve Genel Sekreterlerinin birlikte katıldığı toplantı sonrasında Tarsus Organize Sanayi Bölgesi ile yapımı devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanına inceleme gezisi düzenlendi. Teknik ekiplerden bilgi alan başkanlar yatırımların bölge ekonomisi için şans olduğu konusunda birleşti.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.