MERSİN'Lİ MİLLİ YÜZÜCÜ YENİ BİR REKOR İÇİN İTALYA'DA

2010 yılında, Türkiye'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 80 kilometre mesafeyi Türkiye Yüzme Federasyonu ve FİNA hakemi ve gözlemcileri nezaretinde 26 saat 15 dakikalık sürede, kafessiz ve solo yüzen ilk ve tek sporcu olan Mersinli milli maraton yüzücüsü Alper Sunaçoğlu yeni bir rekor için İtalya'ya gitti.

Yayın: 25 Haziran 2022 - Cumartesi - Güncelleme: 25.06.2022 23:57:55
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Yüzücümüz, dünyanın en zorlu ve en uzun mesafeli ultra maraton yarış parkuru olan 2022 Capri Napoli FİNA Grand Prix 36 kilometrelik uluslararası yüzme müsabakasında, Türkiye’yi temsil edecek.

 

Yarışa 110 sporcu solo ve röle takım yarışçısı olarak katılıyor. 36 kilometrelik mesafeyi 10 saatlik süre içerisinde yüzemeyenlerin diskalifiye edildiği ve dünyanın en iyi maratoncularının kabul edildiği bu zorlu parkurda, Milli Yüzücümüz Alper Sunaçoğlu'nun hedefi hem kürsüye çıkarak madalya almak, hem de Cumhuriyet tarihimizin açık deniz parkurlarında gelmiş geçmiş en iyi derecesiyle parkuru tamamlamak.

 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de tam destek verdiği sporcumuz İtalya'da başarılı olursa, sıradaki hedefi 2022 Eylül ayında tekrar Türkiye'den Kuzey Kıbrıs'a bu defa gidiş dönüş 160 kilometre yüzerek dünya rekoru kırmak.

 

27 Haziran’da İtalya’da olacak olan Mersinli milli yüzücümüz Alper Sunaçoğlu, “Bana her zaman destek olan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer ve Yenişehir Belediye Başkanımız Sayın Abdullah Özyiğit’e çok teşekkür ediyorum. Samimiyetle ve içtenlikle, spora ve sporcuya verdikleri destek ve samimiyetle yanımızda oldukları için şanslıyım. İnşallah iyi bir derece ile ülkemize döneceğim” dedi.

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.