Mersin Mesleki Eğitim Merkezi ilk lise diplomalarını verdi

Mersin Mesleki Eğitim Merkezi’nde “Diploma Telafi Proğramı” kapsamında ustalık belgeleri olan kişilere yönelik eğitimleri tamamlayan 45 öğrenciye düzenlenen törenle Mesleki Teknik Anadolu Lisesi diplomaları verildi.

Eğitim Yayın: 15 Temmuz 2021 - Perşembe - Güncelleme: 15.07.2021 08:29:44
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Tülücü, Mesleki Eğitimden Sorumlu Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, Mersin MEM Müdürü Kadir Kerimoğlu ile okul yöneticileri ve kursiyerler katılım gösterdi.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan törende öğrenciler adına söz alan ve yıllarını kuaförlük mesleğine adamış adamış Gülbahar Ceylan, lise diploması almanın mutluluğunu ve heyecanını konuklarla paylaştı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Mersin Mesleki Eğitim  Müdürü Kadir Kerimoğlu ise Mesleki Eğitim Merkezi tarihinde ilk defa meslek lisesi diploması vermenin gururunu yaşadıklarını ifade etti.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Tülücü’nün ardından söz alan Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, uzun soluklu verdikleri mücadele sonucu ustalık ve kalfalık belgesi alan kişilere yönelik Milli Eğitim Bakanlığınca verilen telafi eğitimleriyle meslek lisesi sahibi olmalarının yolunu açtıklarını ifade etti. Dinçer, “ Kendini mesleğine adamış binlerce ustamız, kalfamız, ortaokul yada ilk okul mezunu gözüküyordu. Milli Eğitim Bakanlığı  nezdinde yaptığımız görüşmeler sonucu, bu ustalarımıza ve kalfalarımıza telafi eğitimi verilerek, meslek lisesi diploma alma yolunun açılmasını istedik. Milli Eğitim Bakanlığı bizlerin bu görüşünü uygun bularak ilk kez 2020/2021 eğitim öğretim döneminde telafi eğitim proğramları düzenleyerek, ustalık belgesi sahibi kişileri  Mesleki Teknik Anadolu Lisesi diploması almanın yolunu açtı. Bugünde burada bu telafi eğitimine katılan 172 öğrenciden 45’ine diplomalarını veriyoruz. Diplomalarını alan tüm ustalarımıza bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi. Dinçer, mesleki eğitim merkezlerinin kalitesinin ve kalibresinin yükseltilmesi bu merkezlere öğrenci alımlarının güçlendirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Yapılan konuşmaların ardından 45 kursiyere diplomaları Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Oğuzhan Tülücü, Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan ve Okul Müdürü Kadir Kerimoğlu tarafından verildi.

Program dans gösterisi, kep atma töreni ve sonrasında ikramlarla tamamlandı.

 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.