MERSİN TİCARET BORSASINDAN ÖĞRENCİLERİMİZE TABLET DESTEĞİ

Mersin Haber, Mersin Haberleri - Pandemi sürecinde uzaktan eğitim yapmak durumunda kalan, ihtiyacı olan öğrencilerimize dağıtılmak üzere Mersin Ticaret Borsası tarafından 110 adet klavyeli tablet, Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Adem Koca'ya teslim edildi.

Eğitim Yayın: 13 Ocak 2021 - Çarşamba - Güncelleme: 13.01.2021 15:43:46
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

İl Müdürü Koca yaptığı konuşmada "Sayın Mersin Ticaret Borsası Başkanım, değerli basın mensupları, öncelikle hoş geldiniz . İçinde bulunduğumuz pandemi süreceinde, bildiğinz gibi yüz yüze eğitim yapılamamaktadır. Milli Eğitim Bakanlığımız, birkaç ay öncesinden, maddi imkanları araştırılan, gerçekten ihtiyacı olan öğrencilerin araştırmasını yapıp ihtiyacı olan öğrencileri tespit etmiş olup bu öğrencilerimize, uzaktan eğitim sürecinde kullanabilmeleri amacıyla tabletler dağıtmıştır.  Bu gün de aynı doğrultuda öğrencilerimize desteklerini esirgemeyen Mersin Ticaret Borsası Başkanı Sayın Ö. Abdullah Özdemir'e ve ekibine şahsım ve öğrencilerimiz adına teşekkürler ediyorum. Sizlere EBA'dan bahsetmek istiyorum. Bir eğitim bilişim ağı olan EBA, günümüz dünyasında en gelişmiş, en büyük, en çok tıklanan bir eğitim sistemidir. EBA'da öğrencilerimizin tüm eğitim ihtiyaçlarını karşılayacak dersler bulunmaktadır. Dersler ve konular farklı farklı öğretmenler tarafından anlatılmaktadır. Öğrencilerimiz EBA eğitim sisteminden yararlandıkları sürece ek olarak takviye derslerine ve kurslara ihtiyaç duymayacaklardır" dedi.

Mersin Ticaret Odası Başkanı Ö. Abdullah Özdemir de " son bir yıldır pandemi nedeniyle içerisinden geçmekte olduğumuz süreç her alanda tüm yaşam alışkanlıklarımızı derinden etkiledi. En çok etkilenen alanların başında ise hiç şüphesiz çocuklarımızın eğitim bulunmaktadır. Sosyal sorumluluk bilinci, bu dönemde şimdiye kadar olduğundan çok daha önemli bir kavram haline geldi. Bu bakış açısı ile ülkemiz iş dünyasının çatı örgütü olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde taşın altına elimizi koymak istedik. Online eğitim gören ama bilgisayar alacak maddi imkanı bulunmayan öğrencilerimizin bu ihtiyaçlarını karşılamanın en öncelikli sorumluluğumuz olduğunu düşündük. Çocuklar geleceğimizin güvencesidir. Dolayısıyla en güzel yatırım çocuklarımıza yapılan yatırımdır. Şu an Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince 55 ve Mersin Ticaret Borsamızca da 55 olmak üzere toplam 110 adet klavyeli tableti öğrencilerimizin eğitim ve öğretimi için sunmak istedik. Bu amacın en uygun şekilde yerine gelmesinde desteklerini esirgemeyen kıymetli Mersin İl Milli Eğitim Müdürümüze de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nun sözleriyle "Biz hep birlikte Türkiye'yiz" hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum, dedi. 

 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.