MERSİN VALİSİ ALİ İHSAN SU, MERSİN-TARSUS ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ndeki (MTOSB) ModelFabrika ve İnovasyon Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Ekonomi Yayın: 22 Ekim 2020 - Perşembe - Güncelleme: 22.10.2020 10:33:51
Editör -
Okuma Süresi: 2 dk.
Google News

Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi olarak tek çatı altında hizmet verecek ve bu bakımdan Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan projede yaptığı incelemeleri sırasında Vali Su’ya; Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ın yanı sıra; MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ve yönetim kurulu üyeleri ile yüklenici firma yetkilileri eşlik etti.

Sanayi 4.0’a  geçiş için önemli fırsatlar sunacak olan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nde yürütülecek faaliyetler, inşa sürecinde gelinen son durum ve mimari yapı ile ilgili olarak yetkililerden bilgi alan Vali Ali İhsan Su,  merkezde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından 1. OSB’de yapımı devam eden heliport (Helikopter Pisti) inşaat alanında da incelemelerde bulundu.

Vali Su, daha sonra yapımı devam etmekte olan ve tamamlandığında 2.5 km uzunluğa sahip olacak olan Sayköy Mevkii’ndeki Organize Sanayi Bölgesi-Ashab-ı Kehf otoban bağlantı yolu inşa alanında incelemelerde bulunarak, yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında Karayolları 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan ve yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) koordinasyonunda, MTOSB ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde, 3 bin 800 metrekare kapalı alan üzerine toplam 5 bin metre kare üzerinde kurulan Model Fabrika ve İnovasyon Merkezi’nin; yalın üretim teknikleri ile beraber son teknoloji makine ve ekipmanlarla uygulamalı olarak KOBİ’lere ve fabrikalara verimliliği arttırmak rekabetçi iş gücünü arttırmak, israfı azaltmak için eğitim ve danışmanlık hizmeti vermesi, yeni ürün oluşturma, teknoloji geliştirme ve bunların yanında ürün, pazar, pazarlama, süreç, iş gücü ve iş birlikleri konularında hizmet vermesi hedeflenmektedir. 

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.