MESKİ BİR MAHALLEYİ DAHA KALİTELİ ALTYAPIYA KAVUŞTURUYOR

Mersin’de altyapısı bulunmayan bölgelerde yatırımlarını hızlandıran MESKİ Genel Müdürlüğü, yaptığı çalışmalarla kangren olmuş bir bölgeyi daha kaliteli altyapıya kavuşturuyor. Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yeni döşenecek yağmursuyu hattı imalatıyla yağışlı dönemlerde mahalle sakinlerinin yaşadığı olası su taşkınlarının önüne geçilecek. Çalışmaların tamamlanmasının ardından esnaf ve mahalle sakinlerinin yaşadığı su baskınları tarihe karışacak.

Gündem Yayın: 19 Şubat 2021 - Cuma - Güncelleme: 19.02.2021 09:42:28
Editör -
Okuma Süresi: 3 dk.
Google News

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, yağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yağmursuyu şebeke hattı yapım işine başladı. Çalışmaların tamamlanmasının ardından Gazi Mahallesi’nin yağmursuyu sorunu çözülecek, vatandaşlar su baskınlarından etkilenmeyecek.

Gazi Mahallesi’nin yağmursuları alıcı ortama iletilecek

MESKİ Genel Müdürlüğü’nün Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’nde yapacağı yağmursuyu hattı imalatı ile yoğun yağışlarda oluşabilecek su taşkınlarının önüne geçilecek. Yağmursuyu altyapısı bulunmayan Gazi Mahallesi’nin yağmursuyu hatları yapılarak, bölgenin yağmursuları Silifke ilçe merkezinde bulunan Göksu nehrine bağlanacak. Gazi Mahallesi’nin muhtelif cadde ve sokaklarında biriken yağmursuları alıcı ortama verilecek.

MESKİ’nin sözleşme bedeli 4 milyon 559 bin 900 lira olan yapım işi kapsamında toplam 1556 metre yağmursuyu hattı imalatı yapılacak. Yapımına başlanan yağmursuyu hattı ile 322 metre Ø1000 mm çaplı betonarme boru ve 369 metre Ø800 mm çaplı betonarme boru, 232 metre 2,00x2,00 ebadında betonarme menfez, 298 metre 2,00x1,50 ebadında betonarme menfez, 335 metre 2,00x1,00 ebadında betonarme menfez ile yağmursuyu şebeke hattı, 32 adet yağmursuyu muayene bacası ve 58 adet yağmursuyu ızgarası ve 1 adet deşarj yapısı yapılması planlanıyor.

“Vatandaşlarımızın yoğun yağışlı dönemlerde yaşadıkları su taşkınlarına son verilecek”

MESKİ Genel Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer öncülüğünde, ilçelerdeki eksiklikleri ortadan kaldırmak için başlatılan çalışmalara yoğun bir şekilde devam edilmektedir. Altyapısı bulunmayan mahalleler tespit edilerek, gerekli çalışmalar titizlikle yürütülmektedir. Bu kapsamda yağmursuyu altyapısı bulunmayan Silifke İlçesi Gazi Mahallesi’ne yeni yapılacak altyapı çalışması ile vatandaşlarımızın yoğun yağışlı dönemlerde yaşadıkları su taşkını manzaralarına son verilecektir. Kentin ihtiyaçları göz önünde bulundurularak, 13 ilçede de aynı özenle çalışmalar sürdürülmektedir” denildi.

#
Yorumlar (0)
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.